Se aprinde lupta la titlu sau se spulberă visul?

0
422

Universitatea Craiova – CFR Cluj

Stadion: „Ion Oblemenco”, astăzi, ora 20.45

Universitatea Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Gustavo, Mitriţă, Băluţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Screciu, Briceag, Popov, Andre Santos, Bărbuţ, Glavina.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Hoban, Djokovic – Deac, Culio, Omrani – Ţucudean. Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve: Vâtcă – Vlad, Luchin, L. Rus, Costache, Mailat, Ioniţă.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti). Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ). Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Ioan Onicaş (Zalău), Mircea Călin (Bucureşti).

Universitatea Craiova întâlneşte în seara aceasta liderul campionatului, CFR Cluj

În seara aceasta se dispută al treilea meci al sezonului între Universitatea şi CFR, fiecare echipă câştigând în sezonul regulat pe teren propriu cu 2-1. În ciuda rezultatelor, de fiecare dată echipa care a pierdut a dominat, a controlat jocul. Craiova a jucat în 10 în Gruia, dar a avut posesie superioară şi putea egala în prelungiri, la ocazia lui Kelic, după ce gazdele marcaseră dintr-un penalty dubios şi dintr-o gafă enormă a lui Calancea. La Craiova, CFR a făcut unul dintre cele mai ofensive jocuri ale sale din acest sezon, dar Băluţă a marcat cu capul, după un corner, iar Mitriţă a transformat o lovitură liberă. Urko Vera a redus din handicap, tot după o eroare a lui Calancea. Urko Vera nu se mai află în lotul lui Petrescu, care îi are însă la dispoziţie pe Ţucudean şi Ioniţă, cei care au înscris deja în acest sezon contra Craiovei, pentru Viitorul, respectiv Astra. În mod normal, echipa ardeleană ar trebui să fie avantajată de starea gazonului, deoarece este superioară ca talie şi speculează foarte bine fazele fixe. Universitatea a marcat foarte puţin în 2018, iar CFR este o echipă care se închide excelent, aşa că am putea asista la un meci fad, afectat şi de starea gazonului, un eventual gol putând apărea doar din fază fixă. În mod nornal, presiunea mai mare este pe Universitatea, care, dacă pierde astăzi, îşi poate lua adio de la titlu.

Mangia: „Trebuie să ne impunem jocul”

Devis Mangia spune că de rezultatele următoarelor două partide va depinde rămânerea Ştiinţei în lupta pentru titlu. Italianul consideră că elevii săi trebuie să-şi impună jocul în seara aceasta, chiar dacă întâlnesc liderul. „Este un meci dificil, CFR Cluj are o echipă puternică, ei chiar merită primul loc până acum. Ştim că sunt periculoşi la faze fixe, sper să fim atenţi, concentraţi, sunt momente care pot influenţa rezultatul. Să nu uităm că la meciul de la Craiova din sezonul regulat toate cele 3 goluri s-au marcat în urma unor faze fixe. Sper ca sâmbătă seara să avem parte de un teren bun, pentru că ambele echipe au nevoie de acest lucru. Este foarte important să ne impunem jocul nostru, suntem în faţa a două partide care ne pot spune ce vom face în acest campionat. Este clar că pentru a rămâne în lupta la vârf trebuie să avem rezultate bune în următoarele două meciuri, cu CFR şi FCSB. Sper ca fanii să vină ca de obicei în număr mare la stadion şi să fim toţi fericiţi la final, fiindcă acesta este scopul nostru de bază: să-i bucurăm”.

Mangia consideră că absenţa lui Dan Petrescu de pe bancă nu se va resimţi la CFR, deoarece liderul are jucători cu mare experienţă, care pot pune în aplicare planul tactic şi fără a avea antrenorul pe bancă. „Nu este treaba noastră dacă Petrescu este sau nu pe bancă. În orice echipă este importată prezenţa antrenorului pe bancă, dar mai important aportul său în săptămâna premergătoare meciului. La meci, cei mai importanţi sunt jucătorii. Iar CFR are jucători cu mare experienţă (acesta este marele atu al lor faţă de celelalte echipe), care ştiu să se organizeze şi în cazul în care antrenorul nu este la marginea terenului. Experienţa este importantă, noi avem doar 2-3 jucători care au câştigat trofee, în timp ce CFR şi FCSB au mai mulţi, dar şi noi pentru asta muncim, să titluri, vrem să clădim o echipă cu mentalitate de învingători”.

Gardoş nu are unde să intre

Antreorul italian spune că nu poate să-i prilejuiască debutul lui Florin Gardoş atâta timp cât concurenţii acestuia pe post sunt într-o formă bună: „Este dificil pentru mine să schimb linia defensivă, fiindcă funcţionează foarte bine în această perioadă, faţă de altădată. Florin Gardoş este un jucător important, care ar merita să joace, însă este greu să schimb ceva care merge. Chiar mi-aş dori să avem posibilitatea să trecem pe foaie 20-22 de jucătări, ca în Italia, nu doar rezerve, fiindcă astfel ai mai multe soluţii ca antrenor în timpul jocului. Eu voi folosi numai jucătorii care merită să fie acolo, această regulă este valabilă şi pentru jucătorii mai în vârstă şi pentru cei tineri. Dacă jucătorii tineri, Burlacu, Screciu, Popa şi Popescu (şi acesta din urmă s-a antrenat foarte bine în ultima vreme) dovedesc că merită să joace, le voi da tuturor şansa. Cariera mea s-a legat de jucători tineri, inclusiv la naţionala under 21 a Italiei, dar şi mai devreme, şi nu voi ezita să le dau şansa tinerilor să joace. Hagi are o academie puternică şi trebuie să luăm exemplul lui, aceasta este calea de urmat”.

Stoperul croat Renato Kelic a declarat: „Jocul cu CFR este unul greu, dar obiectivul este victoria, fiindcă sunt 4 puncte diferenţă între noi şi ei, iar dacă îi batem ne putem apropia. Suntem două echipe diferite, ei au talie, sunt mai puternici, mai experimentaţi, dar şi doi avem o echipă tehnică, de viteză. Luăm fiecare meci în parte şi vedem la finalul campionatului ce am realizat, nu ne gândim de pe acum la trofee. Nu putem spune că apărarea merge mai bine acum decât atacul, fiindcă atunci când joacă atacanţii bine, jucăm şi noi fundaşii la fel. Eu cred că avem mare putere în toate compartimentele”.

Petrescu: „Mitriţă e cel mai în formă jucător din campionat”

Dan Petrescu va lua loc în lojă astăzi, fiindcă îşi ispăşeşte a doua etapă de suspendare. Fostul internaţiona a prefaţat astfel disputa din Bănie: „Orice meci are presiune şi tot timpul următorul meci e cel mai greu în fotbal. E o partidă foarte grea pentru noi, deoarece deja am pierdut pe acest stadion. Totodată, ei nu au pierdut niciun meci pe noul stadion. Jucătorii Craiovei sunt foarte buni la meciurile de acasă, sunt foarte buni în atac, iar spectatorii pun presiune pe adversar şi pe arbitru. E foarte greu să joci la Craiova şi să scoţi un rezultat pozitiv. Dacă ne uităm la primele două meciuri, nu putem spune că a fost uşor până acum sau că vom avea un meci uşor. Toate partidele sunt foarte grele. Primele două partide au fost pe muchie de cuţit, cu dramă şi e posibil să fie la fel şi la Craiova. Trebuie să fim mai atenţi în jocul cu ei. Îl au pe Mitriţă, care, cred eu, e cel mai în formă jucător din campionat. Nu cred în accidentarea lui din meciul echipei naţionale. Din ce mi-au spus jucătorii terenul nu e foarte bun şi s-au plâns atât ei, cât şi antrenorii de la echipa naţională. Terenul va fi greu şi pentru noi, dar şi pentru ei. Noi nu ştim aşa bine terenul ca şi ei, dar trebuie să ne adaptăm cât mai repede posibil”.

Mai optimist este preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan: „Va fi greu la Craiova, e un meci în deplasare la o echipă foarte bună, au aportul publicului, stadionul va fi plin. Am văzut un gazon care nu e prea bun, poate împiedica realizările tehnice. Va fi un meci greu, vom încerca prin forţa colectivă a echipei să-l ducem la bun sfârşit, să nu luam gol şi chiar să câştigăm. Nu mergem la egal. Cu 3 puncte la Craiova s-ar linişti puţin apele”.

Eşec pentru „satelit”, la Sebiş

În etapa a 20-a a seriei C4, Universitatea II Craiova a pierdut în deplasare cu Naţional Sebiş, scor 0-2, goluri marcate de Enciu (25) şi Onţel (75 – pen.).  Antrenorul Cornel Papură a început cu: Dică – Borţa, Ion, Puţaru – Trocan, Enache, Buzan, V. Constantin – Frăsineanu, Ţoiu, Trancă, iar pe parcurs au intrat: Dinu şi Ciutică.

În aceeaşi etapă, CSO Filiaşi a fost surclasată pe teren propriu, pe terenul „Chimia” de la Işalniţa, de liderul seriei, CS Şirineasa. Pentru formaţia antrenată de Cristi Dulca au marcat: Marian Stoenac (9), Cătălin Ţâră (52) şi Mansour Gueye (90+4). Antrenorul Filiaşiului, Silviu Lung, a folosit formula: Nedianu – Calu, Preda, Lupu, Tereche (’42, L. Roman) – D. Stancu, Tudor (’56, Badea) – Chivu (’75, Chiriţă), Papa (’72, Căle), Cruşoveanu – Dinu.

După această rundă, Universitatea II rămâne pe locul secund, cu 35 de puncte (la 11 puncte de lider), iar CSO Filiaşi este pe poziţia a şasea, cu 24 de puncte. În runda viitoare, marţi, de la ora 17, craiovenii joacă acasă, cu Hermannstadt II, iar Filiaşul se deplasează la Jimbolia, pentru partida cu ultima clasată, Bechicherecul Mic.