Un plan pentru Craiova

0
363

Ne place sau nu, Craiova este un oraș care se dezvoltă haotic. De mai bine de două decenii se întâmplă la fel, iar lucrurile bune care s-au întâmplat în orașul nostru au fost mai curând ca urmare a unor inițiative conjuncturale și nu rezultatul unui plan gândit de autorități, un plan care să așeze orașul nostru acolo unde îi este locul.

Am avut cea mai elocventă dovadă la votarea bugetului pe 2018, când, în calitate de parlamentar de Dolj am propus două proiecte. Primul privea acordarea a 2 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehic necesare construirii unui spital regional de pediatrie. Trebuie să remarcăm faptul că Oltenia este singura regiune fără un astfel de spital. Al doilea proiect viza un lucru extrem de important pentru economia întregii zone, nu doar a Craiovei – închiderea inelului de centură al orașului.  Dincolo de faptul că Bănia nu a fost încă legată printr-un drum expres sau autostradă de restul țării, lipsa unei centuri care să ocolească în întregime orașul este unul dintre motivele care duc la stagnarea economică de care se plâng toți oamenii de afaceri.

Deloc surprinzător, politicienii de la putere au votat împotriva acestor proiecte, deși ele nu aveau culoare politică și ar fi reprezentat un punct extrem de important pentru toți locuitorii acestei zone.

Aceeași abordare am întâlnit-o și la autoritățile locale, în momentul în care am cerut detalii despre cum sunt gestionate lucrurile care îi privesc pe craioveni – de la starea sistemului de termoficare, la contractele de deszăpezire. Răspunsurile primite mi-au demonstrat, de fiecare, dată că nu există niciun plan coerent de dezvoltare al orașului. Prin urmare, mi-am propus, alăturii de consilierii PNL, atât cei județeni, cât și cei locali să punem la punct un astfel de plan. Din acest plan fac parte proiecte foarte diverse cum ar fi  construirea unui centru de depozitare a legumelor și fructelor în zona Ghercești, care ar fi ajutat producătorii locali, sau înființarea unui parc industrial de minim 100 de hectare în Craiova.

Din păcate și acestea au fost respinde de consilierii puterii. Este însă doar începutul și, alături de colegii mei, vom continua să arătăm că există soluții pentru dezvolatarea întregii zone.

Nicolae Giugea, deputat PNL de Dolj