20 de companii îşi prezintă oferte de angajare la „Zilele Carierei”

0
333

Reprezentanţii a 20 de companii cu oferte de angajare dar şi de formare sunt de ieri în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, la „Zilele Carierei”. Standurile au fost luate cu asalt, încă de la deschidere, de sute de craioveni, de toate vârstele, aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii sunt şi astăzi la dispoziţia celor interesaţi până la ora 17.00.

Târgul de joburi „Zilele Carierei” este organizat de studenţii de la AIESEC  şi Primăria Craiova şi are drept scop facilitarea contactului dintre angajatori şi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. „Avem 20 de companii implicate din Craiova şi din Slatina. Oferta de muncă se adresează atât celor calificaţi, cât şi celor necalificaţi. Spre deosebire de alte evenimente, acum nu avem în target doar studenţii şi elevii, ci toţi cetăţenii Craiovei. Prin  acest eveniment ne dorim să facilităm contactul între companii şi persoanele care îşi caută un loc de muncă. Şi am reuşit să aducem companii din diverse domenii: IT, tehnic, de recrutare, automobile ONG-uri. Sunt şi companii care îşi vor deschide şi magazine în Craiova, cu este cazul LIDL. Pentru studenţi ne adresăm pe partea de IT pentru că avem proiecte care se bazează pe acest domeniu”, a precizat Anca Mic, purtătorul de cuvânt al organizaţiei studenţeşti AIESEC Craiova.

Oferte variate în domeniile tehnic şi IT

Printre expozanţii de la „Zilele Carierei” se află şi compania Cummins Generator Technologies care oferă locuri de muncă atât pentru acest an, cât şi pentru anul viitor. „Avem aproximativ 15 locuri de muncă,  posturi de specialişti, în principal pe management, ingineri de producţie, ingineri mecanici, ingineri de calitate, VPI şi IT-işti. Sunt şi aproximativ 30 de posturi pentru persoane shop, direct productive, dar sunt îngheţate până la 1 ianuarie 2012. Prin urmare pentru acestea vom strânge doar CV-uri, după care de la 1 ianuarie vom începe interviurile la Craiova” a precizat Lucia Iosub, generalist resurse umane la Cummins Generator Technologies.

Cu oferte în domeniul IT este şi compania NetRom Sotware, care caută, în special tineri. „Avem locuri disponibile pentru mai multe categorii pe domeniul IT software, locuri pentru DOT net developer, PHP, quality assuarance. Ne
adresăm în special tinerilor din ani terminali, studenţi ai facultăţilor de
Automatică, Matematică şi Informatică. Dispunem şi de o politică specială de recrutare şi selecţie a tinerilor care-şi doresc să lucreze într-un mediu competitiv”. Marina Vilău, economist la NetRom Sotware.

La standuri, companiile de recrutare au şi oferte de muncă la Ford  pe posturi de inginer proces injecţie, şef contabil, şef de producţie şi vopsitorie. De asemenea, compania LIDL care va deschide magazin şi în Craiova, caută lucrători comercial şi şef adjunct de magazin.

Vizitatorii nu sunt la prima încercare

Pe la toate standurile craiovenii au trecut şi au depus CV-uri. Mulţi din cei care au trecut pragul târgului nu sunt la prima încercare de a-şi găsi un loc de muncă.

„Acum sunt la master şi caut un loc de muncă în domeniul economic. Am mai încercat de ceva timp să mă angajez, dar nu am găsit. Am experienţă în vânzări ca agent imobiliar. Îmi caut un post de asistent manager, asistent marketing. Dacă aş găsi un loc de muncă pe profilul meu ar fi ideal. Am pregătit cinci CV-uri pentru acest târg”, a precizat Florin Nasta. Craiovenii care vor să intre în contact cu angajatorii mai au la dispoziţie şi ziua de azi.