Oltenia își promovează destinațiile turistice și brandurile culturale

0
617

Pasionații de călătorii, fie că sunt amatori de turism cultural ori gastronomic în țară, căutători de tradiții și obiceiuri prin zona Olteniei, iubitori de aventuri cu bicicleta sau balonul cu aer cald, interesați de cele mai cunoscute destinații sau de sejururi în locuri exotice, sunt așteptați în acest weekend la Centrul Multifuncțional Craiova, unde se desfășoară Târgul de Turism al Olteniei. Ajuns la cea de-a III-a ediție, evenimentul se bucură de tot mai mare succes, în acest an prezentându-și oferta 80 de firme expozante, din România, Bulgaria și Serbia.

Vizitatorii sunt întâmpinați nu numai cu promoții și super-oferte pentru vacanțele din 2018, ci și cu tombole cu premii, demonstrații meșteșugărești, degustări specifice unor zone turistice, momente artistice care să trezească interesul pentru anumite destinații. Și Craiova se promovează cu toate forțele în acest cadru expozițional, municipalitatea anunțând cu acest prilej deschiderea unui info-centru turistic și intenția de a promova orașul la târguri de profil din Europa.

Târgul de Turism al Olteniei poate fi vizitat astăzi, între orele 10.00-18.00, și duminică, de la 10.00 la 16.00, accesul publicului fiind liber. Organizatorii pun gratuit la dispoziția vizitatorilor transport tur-retur, din cele mai îndepărtate zone ale orașului până la Centrul Multifuncțional (strada Târgului nr. 26).

Târgul de Turism al Olteniei se desfășoară în perioada 9-11 martie și este organizat de PS MULTISERVICES SRL, cu sprijinul, Consiliilor Județene Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt și Mehedinți. Își prezintă oferta 80 de firme expozante și peste 600 de firme vizitatoare din domeniile turism, hoteluri și pensiuni, restaurante,  baruri și cafenele, firme de catering, companii de transport auto și feroviar, companii aeriene, asociații de turism, companii de asigurări. În paralel are loc HoReCa Expo Oltenia, târg dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite  pentru hoteluri, restaurante și baruri.

„Suntem de la început alături de cei ce organizează acest eveniment care, încet-încet, a luat amploare și ne dorim ca pe viitor să fie și mai important. Județul Dolj și regiunea Oltenia au foarte multe lucruri de descoperit. Sunt destule trasee turistice și destule itinerarii pe care să le dezvoltăm, pentru a vedea cât mai mulți turiști în această regiune și în Craiova”, a declarat, ieri, la deschiderea oficială, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Craiova și județul Dolj îi ispitesc pe turiști cu zborurile aeriene și oferta culturală

Și primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, s-a declarat impresionat de amploarea Târgului de Turism al Olteniei: „Am participat la toate edițiile și pot spune că a crescut extraordinar de mult și de frumos. Ceea ce văd acum este atmosfera de la târgurile internaționale, pe care puțini dintre noi cred că am avut ocazia să le vedem de-a lungul anilor”. „Ne dorim, cu această ocazie, inclusiv promovarea orașului nostru și a activităților pe care le avem programate în acest an. Unul plin de evenimente importante – primul în care se sărbătorește Ziua Olteniei (19-24 martie), urmată de Zilele Craiovei, în jurul datei de 1 iunie. De asemenea, sub egida Centenarului Marii Uniri vom avea foarte multe manifestări în cursul anului”, a mai spus edilul.

Craiova și județul Dolj se promovează cu toate forțele în acest cadru expozițional, prin ofertele Aeroportului Internațional Craiova și Hotelului Ramada Plaza, dar mai ales prin instituțiile de cultură, care își fac cunoscute evenimentele într-un mod atractiv. Pe lângă materiale de promovare, muzicieni și pictori, bibliotecari, artizani și creatori populari atrag atenția asupra a ceea ce zona oferă din punct de vedere cultural-artistic.

Atrași în Oltenia cu vinuri, meșteșuguri populare și operele brâncușiene

Vizitatorul dornic de experiențe turistice, culturale ori gastronomice este întâmpinat cu o diversitate de oferte în celelalte județe. La standul Consiliului Județean Olt se fac demonstrații de olărit și sunt expuse vinuri, pâine tradițională și unele dintre cele mai frumoase costume populare. Consiliul Județean Vâlcea și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea reamintesc frumusețea acestei zone turistice, cu vestita ceramică de Horezu, iar Consiliul Județean Gorj promovează operele brâncușiene și meșteșugul lemnului.

«Am fost încă de la prima ediție la acest Târg și ne bucurăm să îl vedem cum crește de la an la an. Între județele Gorj și Dolj este o legătură veche, sunt proiecte comune, parteneriate care funcționează foarte bine, dar poate mai mult decât toate ne leagă faptul că geniul brâncușian și-a lăsat amprenta și la Târgu Jiu, prin Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, dar și aici, în Craiova, prin lucrările aflate la Muzeul de Artă», a declarat, ieri, Ovidiu Popescu, consilierul președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, adresându-se tuturor vizitatorilor Târgului: «Vă așteptăm cu drag „Acasă la Brâncuși”».

Agențiile de turism au noi destinații și oferte speciale pentru charter-ul către Antalya

La Târgul de Turism al Olteniei vă ajută să vă planificați vacanța agențiile de turism Tropical Tours, Mapamond și, sub sloganul „Let’s travel like a star!”, Star Tours, dar și platforma DescoperimRomania.ro. Pe lângă ofertele cunoscute pentru Grecia, Turcia și Bulgaria, aceștia își întâmpină turiștii cu noi destinații: Bali, Thailanda, India, Zanzibar, Singapore, Japonia, Cuba, Mexic și Republica Dominicana. Organizatorii au anunțat că noutatea anului 2018 este charter-ul către Antalya cu plecare din Craiova, ce va fi operat de compania turcă Atlas Global cu o aeronavă Airbus 320, agențiile de turism având oferte speciale pentru această destinație. De asemenea, au promoții de Paști Vila Alpin Straja – Hunedoara, Hotelul Peștera – Parcul Natural Bucegi (cota 1600) și Complexul Turistic Casa Românească Călimănești-Vâlcea. Expozanților din România li se alătură Hotel Djerdap din Serbia și Solvex Bulgaria – Tour Operator.

CFR Călători oferă reducere de 45% la cumpărarea biletelor de tren

Pe lângă produse naturiste, oferta Cramelor Cricova și cea de produse de panificație și sucuri naturale de mere a Casei Ethos, mai găsiți aici ii lucrate exclusiv manual de Maria și Daniel Stanciu (Sinaia – Valea Prahovei). De asemenea, dacă vă preocupă dezvoltarea personală pentru copii cu vârste între 6 și 15 ani, puteți intra în contact cu reprezentanții Centrului Avenir Steam Education, din Craiova. Unul dintre cele mai animate standuri este cel al CFR Călători, care a reconstituit în acest spațiu expozițional un vagon și care expune o machetă cu un trenuleț în mișcare. De asemenea, reprezentanții companiei oferă vizitatorilor 45% reducere la achiziționarea biletelor de tren.

***

Organizatorii pun gratuit la dispoziția vizitatorilor transport tur-retur din cele mai îndepărtate zone ale orașului până la Centrul Multifuncțional Craiova.

Traseul 1: Craiovița Nouă (Cinema) – Orizont – Poștă – Segarcea – Liceul de Chimie – Casa Tineretului – Compania de Apă – Agronomie – Madona Dudu -Helin – Spitalul nr. 1 – Confecții – Restaurant Dunărea – Centrul Multifuncțional și retur.

Traseul 2: Helin Lăpuș – Viitorul – Institut – Rotonda – Piața Centrală – Digi -Olteț – „Simion Bărnuțiu” – „Petre Carp” – Spitalul nr. 1 – Confecții – Restaurant Dunărea – Centrul Multifuncțional și retur.

Intervalul orar plecări din capetele de linie către Centrul Multifuncțional:

  • Sâmbătă, 10 martie: 9.30 ; 11.30 ; 13.30 ; 15.30
  • Duminică, 11 martie: 9.30 ; 11.30 ; 13.30

Intervalul orar plecări de la Centrul Multifuncțional către capetele de linie:

  • Sâmbătă, 10 martie: 10.30 ; 12.30 ; 14.30 ; 16.30
  • Duminică, 11 martie: 10.30 ; 12.30 ; 14.30

***

Alături de Târgul de Turism al Olteniei, la Centrul Multifuncțional Craiova  se desfășoară HoReCa Expo Oltenia, ediția a II-a, un eveniment dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite  pentru hoteluri, restaurante și baruri. Nu lipsesc cooking show-uri organizate de chefi celebri, demonstraţii de servire şi degustare a vinului, bartending şi barista. Noutatea acestei ediții este includerea unei secțiuni noi dedicate producătorilor din segmentul panificație, patiserie și cofetărie.

HoReCa Expo Oltenia lansează concursurile „Tortul anului 2018” și „Pâinea anului 2018”, la care se pot înscrie cofetarii și brutarii din toată regiunea Olteniei. Concursul va fi jurizat de Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, o prezență constantă la emisiunea Arena Bucătarilor, Chef Ciprian Nicolescu, Brand Executive Chef al Trattoriilor Buongiorno, și Chef Cristian Dumitru – Horeca School.