Studenţii de la „Drept” merg înainte

0
1121

În perioada 1 – 4 martie, a avut loc , la Craiova,  „Platforma Naţională  Erasmus +”, din cadrul tututuror secţiunilor cuprinse în „Erasmus Student Network (ESN)” al unei ţări. Manifestarea s-a bucurat de succes, iar despre ea ne vorbesc cei care au promovat-o.

În acest an, ESN Craiova, cu sprijinul Universităţii din Craiova, al Facultăţii de Drept din cadrul instituţiei de învăţământ superior amintite , a organizat o mare competiţie destinată studenţilor şi cadrelor didactice. „A fost o acţiune desfăşurată  de către ESN Craiova, cu sprijinul Universităţii din Craiova, al Facultăţii de Drept şi a Biroului de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Craiova. Aproximativ 100 de studenţi din toate cele 11 secţiuni ale ESN din România, oficializate, două în curs de obţinere al acestui statut, au fost cazaţi în campusul nostru. Pltforma Naţională este un for de reprezentare al membrilor voluntari ESN România, cu rol decizional  şi deliberativ în toate problemele majore care privesc această structură ” , a precizat prof.univ.dr. Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova.

Proiecte peste proiecte

 ESN are, anual, trei „Platforme Naţionale”, organizate de către fiecare dintre cele 11 secţiuni ESN România, în ordine alfabetică. „În acest an, este pentru prima dată când acţiunea se desfăşăoară pe secţiuni, iar din Tîrgu- Mureş şi Bucureşti vor veni, la candidatură , structurile de acolo ”, a precizat Robert Grigore, secretar al ESN Dolj. La rândul ei, Mădălina Bera, vicepreşedinte al ESN Dolj, a menţionat: „Este vorba despre un eveniment de socializare, toţi cei prezenţi făcând parte dintr-o acţiune de cunoaştere reciprocă. Platforma Naţională reuneşte, la fiecare ediţie a sa, aproximativ 100 de studenţi din 11 centre universitare (Alba – Iulia, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj – Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Tîrgu – Mureş). Vorbim şi despre alegerea noului Board Naţional (organul de conducere a ESN); promovarea Universităţii şi a oraşului gazdă (vizitarea municipiului, împărţirea de pliante şi materiale promoţionale); expunerea pe fiecare secţiune , din semestrul anterior, a activităţii desfăşurate (evenimentele organizate pentru studenţii Erasmus+, exemple de bună practică, dificultăţi întîmăinate, gradul de implicare al studenţilor, etc.). De asemenea, vor avea loc traing-uri de dezvoltare personală pentru voluntaii ESN şi work-shop-uri legate de proiectele din cadrul ESN (pentru îmbunătăţirea calităţii evenimentelor/proiectelor de pe fiecare secţiune) ”.