Ştefănescu se declară mulţumit de răspunsul lui Dragnea referitor la participarea la petrecerile SRI

0
1185

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, ieri, că s-a discutat în cadrul şedinţei CEX despre participarea lui Liviu Dragnea la petrecerile SRI, precizând că este mulţumit de răspunsul pe care l-a primit.

Întrebat ce explicaţii a dat liderul PSD în şedina CEX despre participările la petrecerile SRI, Ştefănescu a răspuns: „Am discutat chestia asta în interior şi vă spun că sunt mulţumit de răspunsul pe care l-am primit. În orice caz, se va duce la Comisia de control al SRI. Acolo o să spună lucruri mai importante. Cred că va trebui să discutăm în spaţiul public şi despre modul în care a fost vânat partidul nostru, despre modul în care s-au făcut listele negre, despre faptul că am avut în interiorul partidului oameni care, într-adevăr, au participat la astfel de reuniuni şi tot mai des este pomenit şi în CEX a fost pomenit fostul nostru coleg, Victor Ponta”.

           Acesta a precizat că are un singur regret după şedinţa CEX, şi anume că procedura de vot pe regiuni nu le va permite unor colegi de-ai săi să-şi depună candidatura şi să fie aleşi. „Nu ştiu dacă oameni ca Şerban Nicolae sau Liviu Pleşoianu vor putea să-şi depună canidatura şi vor putea fi aleşi, dar eu sunt convins că aceşti colegi ai noştri care au fost foarte vocali în ultmii ani de zile vor fi la fel de vocali ca şi mine şi vor spune lucrurilor pe nume şi o funcţie sau nu nu-i va da înapoi în tot acest demers”, a adăugat Codrin Ştefănescu.

         Întrebat dacă va candida la o funcţie, secretarul general adjunct al PSD a spus că până joi, când se vor depune candidaturile, are timp fiecare să se gândească la ce va face. „Mie mi-a plăcut foarte mult discursul lui Liviu Dragnea în interiorul CEX-ului, şi mi-a plăcut foarte mult pentru că de aici înţelegem cu toţii că mergem mai departe pe traseul pentru care am fost votaţi, de fapt, în 2016, adică bătălia noastră cu Statul Paralel va continua, vom continua să schimbăm legile de care am vorbit, vom continua în sensul ăsta fără să dăm un pas înapoi. Lucrurile astea sunt foarte în regulă, că toţi colegii susţin inclusiv pe Ministrul Justiţiei pentru poziţia pe care a avut-o. Vă repet, aşteptăm decizia pe care o s-o ia preşedintele României, după aia o să venim cu comentarii. Avem adversari în afara partidului, sumedenie de mulţi şi este obligatoriu pentru noi să intrăm uniţi în Congres şi să ieşim uniţi din Congres, indiferent cine va fi ales în această comeptiţie”, a susţinut Codrin Ştefănescu.