Arestat după ce a tâlhărit o craioveancă

0
575

 

Un minor în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 20 de zile, în baza mandatului emis ieri, pe numele său, de Judecătoria Craiova, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Tânărul, împreună cu un complice de 15 ani, sâmbătă seara, i-au smuls geanta de pe umăr unei craiovence de 20 de ani, apoi au fugit. Tânărul de 15 ani a fost prins imediat după comiterea faptei de un doljean în vârstă de 20 de ani, care a reacţionat la strigătele victimei, în timp ce minorul de 16 ani, care se făcuse nevăzut cu tot cu geanta furată, a fost depistat ulterior de poliţişti.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că, sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi telefonic prin numărul de urgenţă 112, de o tânără de 20 ani, din Craiova, că, în timp ce se deplasa pe strada „Nicolae Iorga”, în zona blocului A63, persoane necunoscute i-au smuls de pe umăr geanta în care avea mai multe bunuri personale. Persoana vătămată le-a relatat poliţiştilor faptul că este vorba despre doi tineri necunoscuţi, despre care nu a putut oferi foarte multe amănunte întrucât aceştia au fugit.

Unul din autori a fost prins de un trecător

La faţa locului a ajuns un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4, care l-a găsit, pe o stradă situată în apropierea locului faptei, pe Alex Daniel Cristian M., în vârstă de 15 ani, din municipiul Craiova, care fusese prins de Ionică Marius Rojişteanu, de 20 de ani, din comuna Daneţi, imediat după comiterea faptei. Tânărul din Daneţi a reacţionat rapid la strigătele fetei tâlhărite, reuşind astfel să pună mâna pe unul dintre autori, ulterior fiind audiat la sediul secţiei în calitate de martor, după cum au mai precizat poliţiştii craioveni. Tot la sediul subunităţii a ajuns şi minorul prins de doljean, iar din primele cercetări, oamenii legii au stabilit faptul că Alex Daniel Cristian M., împreună cu Gabriel Marius Daniel R., de 16 ani, tot din Craiova, în baza unei înţelegeri prealabile, au observat-o pe victimă şi au decis să-i smulgă geanta, tânărul de 16 ani reuşind să fugă de la locul faptei având asupra sa bunul sustras.

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii Secţiei 4 l-au depistat pe autorul tâlhăriei, acesta fiind prins în zona domiciliului său din cartierul craiovean Valea Roşie, fiind apoi condus la sediul secţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma audierilor şi a activităţilor specifice desfăşurate de oamenii legii, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.00, a fost reţinut pentru 24 de ore, în baza ordonanţei emisă de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Gabriel Marius Daniel R., de 16 ani,  din Craiova, în sarcina sa fiind reţinută săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Minorul a fost introdus în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Craiova a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile a minorului de 16 ani, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Oamenii legii i-au mulţumit tânărului care l-a prins pe unul din cei doi autori ai faptei. „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj mulţumeşte, pe această cale, tânărului de 20 de ani care a dat dovadă de spirit civic, implicare şi curaj  în momentul în care a decis să ia atitudine faţă de comiterea unei infracţiuni! Reprezentanţii IPJ Dolj încurajează cetăţenii să dea dovadă de aceeaşi atitudine şi să sprijine autorităţile în demersurile vizând prinderea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care săvârşesc infracţiuni de orice natură, fiind în interesul tuturor, atât al populaţiei, cât şi al Poliţiei, să fie menţinut un climat de siguranţă civică în judeţul Dolj”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cătălin Dochia.