E spectaculos, să ne bucurăm de el!

0
388

Noul stadion al Craiovei a fost inaugurat cu fast, în prezenţa gloriilor Ştiinţei şi cu o coregrafie deosebită realizată de Peluza Nord, dar alb-albaştrii s-au prezentat sub orice critică, fiind demolaţi de Slavia Praga

Per total, inaugurarea arenei a fost un succes. Fără a decurge perfect, premiera a avut multe momente spectaculoase şi emoţionante, deşi s-a încheiat prin eşecul dur al alb-albaştrilor în faţa campioanei Cehiei, venită în Bănie şi fără vreo 7-8 titulari.

S-a distins de departe coregrafia realizată de Peluza Nord, una din fonduri proprii, fanii cotizând financiar, dar şi printr-o muncă de aproape o lună de zile pentru realizarea unui spectacol deosebit cu ocazia primei partide pe noua arenă. Beneficiind de avantajele unui stadion acoperit, coregrafia a fost una 3D, în prim-plan fiind simbolul Ştiinţei: Ion Oblemenco. „Tunarul” a fost înfăţişat precum o icoană, în echipamentul cu celebrul „U” pe piept, iar mesajul, cu litere albe pe fond albastru, a fost: „Ion Oblemenco – Dumnezeul oltenilor”. În plan secundar s-au desfăşurat pânze mai mici pe care erau desenate vechiul şi noul stadion, totul pe un fundal de cartoane albe şi albastre, ridicate de spectatori. La meci a asistat şi fiica lui Ion Oblemenco, Clara, alături de soţul ei, Adrian Pigulea. Clara Oblemenco a participat la premierea generaţiei „Campioanei Unei Mari Iubiri”, din care au fost prezenţi: Florin Oprea, Victor „Fonfo” Niculescu, Ion Velea, Dragu Bădin, Mitică Marcu şi Teo Ţarălungă. De altfel, au fost premiaţi la pauza meciului mai mulţi foşti fotbalişti de legendă, care au creat practic palmaresul Ştiinţei, în prim-plan fiind, evident, componenţii Craiovei Maxima. S-a cântat imnul, aşa cum se obişnuieşte la orice sărbătoare a Universităţii Craiova, iar stadionul a fost plin. Spectacolul de lasere şi artificii a fost impresionant, completat din tribune de spectatori cu telefoanele mobile aprinse. Inaugurarea arenei a fost prilej şi pentru cereri în căsătorie, două cupluri de fani alb-albaştri consimţind unirea destinelor chiar la prima prezenţă pe stadionul nou.

Ca aspecte nereuşite s-au remarcat: eşecul drastic în faţa Slaviei, practic alb-albaştrii au fost depăşiţi total de moment, iar rezultatul dezastruos va rămâne în istorie; gazonul aflat într-o stare execrabilă, nu a rezistat de la primele alunecări sau schimbări de direcţie ale jucătorilor; sonorizarea n-a fost nici pe departe la nivelul arenei; majoritatea spectatorilor au părăsit stadionul înainte de finalul partidei, sub impresia rezultatului, dar şi mânaţi de frigul pe care l-au îndurat preţ de 4 ore, de altfel, destul de mulţi au venit din curiozitate mai mult, nefiind suporteri fideli; cei care s-au ocupat de tabelele de marcaj nu prea şi-au însuşit atribuţiile, de aici nesincronizări la prezentarea numelor echipelor, dar şi a jucătorilor; în sfârşit, la masa presei nu a existat semnal wifi. Toate se pot regla pe parcurs, cel mai important de corectat fiind însă jocul alb-albaştrilor, care s-au cam obişnuit în ultima vreme cu înfrângeri categorice pe teren propriu.