Cercetate penal după ce i-au furat unei femei banii din buzunar

0
326

Două femei de etnie romă au fost prinse de jandarmii IJJ Dolj, în cursul zilei de sâmbătă, după ce îi furaseră unei craiovence, din buzunar, 650 de lei. Ambele sunt acum cercetate pentru furt calificat.

Un echipaj mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj a fost sesizat sâmbătă, în jurul orei 11.00, de un angajat al unităţii, că în apropierea Târgului Romaneşti a reţinut două femei ce reuşiseră să sustragă o sumă de bani de la o persoană de sex feminin. Echipajul s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că Elisabeta Serdaru, în vârstă de 19 ani, şi Elena Serdaru, de 37 de ani, ambele din Craiova, motivând că se grăbesc, s-au urcat într-un taxi în care se afla partea vătămată, B.C., de 30 ani, iar cât timp cea din urmă încerca să achite contravaloarea cursei de taxi, i-au sustras din buzunar suma de 650 lei. Un jandarm a observat ce făcuseră cele două femei, a pus mâna pe ele şi şi-a anunţat colegii.

“În urma verificărilor, suma de bani sustrasă a fost găsită asupra numitei S. Elisabeta, care încerca să ascundă banii în zona abdomenului, între ea şi un copil pe care îl ţinea în braţe, şi a fost restituită părţii vătămate. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul IJJ Dolj, unde le-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, şi au fost predate lucrătorilor Biroului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dolj pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale”, a precizat lt. Ion Ţapu, ofiţer de presă al IJJ Dolj.