Recenzorii ezită în Faţa Luncii

0
313

Peste o sută de recenzori, din 1.550, selectaţi să desfăşoare activitatea statistică cu privire la populaţia şi locuinţele de la nivelul municipiului Craiova, s-au retras săptămâna aceasta. Pe lângă motivele de sănătate, unii dintre intervievatori au pretextat că zonele în care ar trebui să recenzeze nu sunt pe placul lor, făcând referire la cartiere precum Faţa Luncii sau Cernele.

Desfăşurarea activităţii nu va fi periclitată, spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Dolj, întrucât autorităţile au luat în calcul încă de la început retragerea unora dintre persoanele selectate, instruind un număr mai mare de recenzori. „Au fost situaţii în care persoanele au renunţat din motive obiective de sănătate, dar şi din motive legate de zona în care recenzorii ar trebui să îşi desfăşoare activitatea. Ne-am confruntat cu o fluctuaţie foarte mare şi am fost nevoiţi să facem în înlocuiri, însă avem o listă de rezerve pregătite să preia activitatea” a precizat Mariana Tănase, directorul DRS Dolj.

„Nu se poate ca toată lumea să recenzeze centrul Craiovei, pentru că oraşul este mare şi cartierele sunt diferite. Recenzorii nu vor, spre exemplu, să meargă în Faţa Luncii sau la Cernele, dar şi acestea sunt cartiere ale Craiovei”, a adăugat Mariana Tănase.