Restaurarea, consolidarea şi promovarea monumentului istoric Cula Cernăteştilor

0
334

culaPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, astăzi, alături de directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, contractul de finanţare pentru demersul care vizează restaurarea, consolidarea şi promovarea monumentului istoric Cula Cernăteştilor, din comuna Cernăteşti.

Proiectul, cu o valoare totală de peste 450.000 de euro, se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, având prevăzută o durată de implementare de 46 de luni.

„Mă bucur să pot spune că astăzi ne întâlnim pentru a semna un nou contract de finanţare europeană. Este vorba de un demers în care credem foarte mult – restaurarea şi dotarea Culei Cernăteştilor, un obiectiv înscris în lista monumentelor istorice de interes naţional.

Odată cu semnarea acestui contract, Consiliul Judeţean Dolj primeşte o sumă semnificativă de bani, cu care reuşim să rezolvăm şi o problemă foarte importantă legată de patrimoniul nostru, de trecutul acestor locuri. Cula Cernăteştilor a fost construită în secolul al XVIII-lea, din necesitatea micii boierimi de a se apăra împotriva incursiunii trupelor otomane de la sud de Dunăre…”, a subliniat şeful administraţiei doljene.

(amănunte in editia print de mâine)