„Matineul muzeal de vacanţă”, azi, la Muzeul Olteniei

0
347

matineu muzeuUn nou modul al proiectului cultural-educativ „Matineu muzeal de vacanţă” este organizat de Muzeul Olteniei începând de astăzi, în sala de conferinţe a Secţiei de Istorie-Arheologie (strada „Madona Dudu” nr. 14). Publicul este invitat să vizioneze filme istorice, filme pentru copii, poveşti şi scenete într-un cadru atractiv, creat de specialiştii instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al muzeului, programul  a fost conceput „pornind de la ideea de a transmite copiilor informaţii despre personaje istorice remarcabile, evenimente diplomatice   importante şi de a le face cunoscute spaţii emblematice pentru istoria României într-un mod inedit, diferit de metoda clasică şcolară, dar completând-o şi îmbogăţind-o pe aceasta”. Iniţiatorii proiectului propun, astfel, celor interesaţi o întoarcere în timp pentru a descoperi crâmpeie din istoria poporului român.

Debutând cu documentare istorice precum „Epoca de piatră”, „Burebista, regele geto-dacilor”, „Columna”, proiectul va marca cronologic momente istorice redate în pelicule artistice precum „Mircea cel Bătrân”, „Ștefan cel Mare” sau „Vlad Țepeş”. Astăzi, de la ora 10.00, cei mici, însoţiţi de părinţi şi bunici, vor viziona  filmul artistic „Heidi – fetiţa munţilor” şi vor afla întâmplările minunate trăite de  personajul principal de la plecarea sa din veselul sat Mayenfeld, aflat la poalele munţilor, iar începând cu ora 10.30 va rula celebrul film „Aventurile lui Tom Sawyer”. De la ora 12.00, publicul intră în vremea istorică a lui „Mircea cel Bătrân” pentru a afla date inedite despre cel care a fost  unul dintre cei mai importanţi voievozi ai Țării Româneşti.