Persoanele nevoiaşe din Dolj primesc alimente prin programul “Masa Bucuriei”

0
405

Condiţiile economice din România zilelor noastre au dat naştere unor probleme sociale diverse. Decalajul economic şi criza financiară au făcut ca multe dintre categoriile defavorizate să aibă nevoie de intervenţie şi sprijin în a li se asigura un nivel minim pentru traiul zilnic, astfel s-a impus luarea iniţiativei de a derula un proiect care să vină în întâmpinarea dificultăţilor cu care aceste persoane se confruntă.

În spiritul tradiţiei şi al responsabilităţii comune de a interveni pentru sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, Patriarhia Română şi S.C. SELGROS Cash&Carry S.R.L au decis, în anul 2009, derularea în parteneriat a proiectului “Masa Bucuriei”, iniţiativă socială care reprezintă atât o necesitate practică, cât şi o vocaţie spirituală. Plecând de la faptul că în România există oameni care nu îşi pot asigura pâinea zilnică, iar, pe de altă parte, există în procesul economic un surplus de alimente, prin proiectul “Masa Bucuriei” se împart alimente în stare perfectă pentru consum, dar care, din diferite motive, nu mai pot fi valorificate în procesul economic (marfa are ambalaj necorespunzător, apariţia supraproducţiei, termenul de valabilitate este redus).

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele şi familiile nevoiaşe din România, care sunt ajutate frecvent de instituţiile sociale ale Patriarhiei Romane, iar în Craiova Mitropolia Olteniei împarte aceste alimente oferite de magazinul Selgros prin intermediul Asociaţiei „Vasiliada”. De trei ori pe săptămână, organizaţia colectează produsele oferite de hypermarket, pe care apoi le direcţionează către beneficiarii Centrului de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost “Sf. Vasile” din Craiova, Centrul pentru Copii “Sf. Stelian” din Lipov, Centrul pentru Copii “Aripi de Lumină” din Craiova, Centrul de Informare şi Consiliere pentru Persoane cu Dizabilităţi “Sf. Ecaterina”, dar şi către alte persoane nevoiaşe care, chiar dacă nu beneficiază de serviciile unui centru social al organizaţiei, solicită sprijin acesteia.

Din 2009 şi până astăzi, Asociaţia „Vasiliada” şi Selgros Cash & Carry Craiova au oferit alimente pentru aproximativ 1.150 de beneficiari. Pentru Selgros Cash & Carry, proiectul “Masa Bucuriei” reprezintă o exprimare firească a programelor de responsabilitate socială. Pentru Biserica Ortodoxă Română, opera socială derivă din Evanghelia iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii şi din Sfânta Liturghie a Bisericii, în care este celebrată iubirea milostivă şi jertfelnică a lui Hristos pentru mântuirea oamenilor.