Soluţie definitivă în cazul scandalului de la “Gloria”: Închisoare cu suspendare pentru Gigioc

0
821

Judecătorii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat pe Gigi Vadik Zavera, unul dintre capii lumii interlope din Craiova, mai cunoscut drept “Gigioc”, la un an şi 6 luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Bărbatul nu va executa această pedeapsă, întrucât instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a acesteia pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă, fiind pronunţată în dosarul în care Gigioc a fost trimis în judecată după ce, în august 2008 a provocat un scandal în restaurantul “Gloria” de pe Calea Bucureşti din municipiu.

În urma scandalului din 23 iulie 2008, de la restaurantul “Gloria”, din Craiova, Gigi Vadik Zavera, zis “Gigioc”, şi Florin Daniel Anca, zis “Fofana”, au şi fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi iniţial de tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi distrugere, primind chiar mandate de arestare preventivă pentru 15 zile. Au făcut recurs însă, iar Tribunalul Dolj i-a eliberat, fiind cercetaţi în stare de libertate. Ulterior, procurorii l-au trimis în judecată, în acest dosar, doar pe Gigi Vadik Zavera, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Din cercetările poliţiştilor s-a stabilit că Gigioc, Fofana şi Florinel Barbu, zis “Schială”, l-au observat în local pe Marinel Muchie, zis “Şpirache”, care era la o masă alături de alte trei persoane. Se pare că partea vătămată ar fi făcut afirmaţii în legătură cu unul dintre cei trei, iar aceştia s-au gândit să-i ceară socoteală. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, din probatoriul administrat instanţa a reţinut că, pe fondul stării tensionate existente între persoana vătămată şi Gigi Vadik Zavera, între cele două tabere a avut loc un schimb de replici. Când Muchie s-a ridicat să-şi achite consumaţia, Gigioc şi acoliţii săi s-au ridicat şi ei, s-au apropiat de partea vătămată, iar în timp ce Fofana şi Barbu ameninţau persoanele prezente pentru a nu interveni în conflict, Gigioc l-a lovit cu palmele şi pumnul în zona feţei pe Marinel Muchie. În timpul scandalului s-au răsturnat mesele şi scaunele, iar incidentul a continuat şi la ieşire, în stradă, unde Gigioc l-a lovit din nou pe Muchie, cel din urmă aruncând cu un pahar. În urma acestui scandal restaurantul “Gloria” s-a închis o bună perioadă de timp. Marinel Muchie s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală Craiova, conform raportului de constatare medico-legală care i s-a emis reieşind că leziunile suferite în urma conflictului au necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Gigi Vadik Zavera a fost trimis în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în octombrie 2010 Judecătoria Craiova l-a condamnat la un an şi 6 luni închisoare. Bărbatul a făcut apel, care s-a judecat la Tribunalul Dolj, unde, în martie 2011, a obţinut suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 6 ani şi 6 luni stabilit. Atât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi Gigioc au atacat această decizie, recursul judecându-se la Curtea de Apel Craiova. La începutul acestei săptămâni, magistraţii Curţii de Apel au respins recursul procurorilor ca fiind nefondat, iar faţă de Gigi Vadik Zavera au dispus reducerea termenului de încercare. Astfel, Gigioc rămâne cu o pedeapsă de un an şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 3 ani şi 6 luni. Decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă.