S-a inaugurat cantina de la Agronomie

0
553

După o perioadă de trei ani, în care nu a mai funcţionat, cantina din Campusul Facultăţii de Agronomie a fost inaugurată ieri, revenind din nou în circuitul studenţesc, cu meniuri la preţuri modice. Unitatea a fost modernizată cu bani din fondurile proprii ale Universităţii din Craiova, după modelul celei din Căminul 14, construit anul trecut în Campusul Studenţesc de la Facultatea de Mecanică. Potrivit reprezentanţilor centrului universitar craiovean, cantina va funcţiona pe perioada cursurilor, iar banii adunaţi din vânzări vor fi folosiţi pentru continuarea investiţiilor.

Pentru a repune în funcţiune cantina din Campusul de la Agronomie, s-au făcut investiţii de 25.000 de lei din bugetul Universităţii din Craiova, atât la bucătărie, cât şi pe linia de servire. Procesul de modernizare nu a fost finalizat. „Au fost cumpărate plite noi, friteuze, precum şi vitrine speciale pentru servire. A fost înnoit şi mobilierul din sala de mese. Dotarea va continua şi în perioada următoare. O să se mai aducă lăzi frigorifice, plasme, şi instalaţii de aer condiţionat. În curând o să primim şi autorizaţia sanitară de funcţionare. Pentru siguranţa studenţilor am obţinut pentru deschidere avizul favorabil din partea Direcţiei Sanitar Veterinare”, a precizat Marian Silişteanu, şef Serviciu Social Cămine şi Cantine Studenţeşti din cadrul Universităţii din Craiova.

Preţurile variază între 2,5 lei şi 4 lei

Vestea redeschiderii cantinei a fost primită cu entuziasm de studenţii craioveni. Câteva zeci de tineri au gustat primele feluri de mâncare chiar ieri. Unitatea poate asigura servirea a mii de cursanţi ai Universităţii din Craiova, zilnic între orele 11.00-18.00. Meniul nu diferă de cel al cantinei din Căminul 14, deschisă anul trecut. „Suntem foarte mulţumiţi şi foarte încântaţi. Studenţii nu aveau unde să mănânce. Sunt trei ani de când cantina nu a mai funcţionat cu mâncare gătită aici. La un moment dat se venea de la Casa Universitarilor cu mâncare gătită, dar preţurile erau mult mai mari, pentru că nu se beneficia de subvenţie de la stat. Aici pot mânca cei 1500 de studenţi din campusul de la Agronomie dar şi cei care vin din alte cămine studenţeşti, cum ar fi cele din Complexul de la Educaţie Fizică şi Sport, aflat chiar în apropiere”, a precizat Alin Stoica,  preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (C.O.S.) Craiova.

Preţurile mâncării variază între 2,5 lei şi 3,5 lei. Astfel, o ciorbă este 3 lei, şniţelul de pui sau de porc este  3,5 lei, friptura 4 lei, o porţie de cartofi prăjiţi, sau de pilaf de orez cu ciuperci este 2,5 lei, cartofii gratinaţi sunt 3,5 lei, iar o salată este 2 lei. Aşadar, cu aproximativ 10 lei, studenţii pot să-şi asigure un prânz bogat. Aceştia îşi pot lua mâncarea şi la caserolă. Pe perioada vacanţei cantina va fi închisă. Potrivit şefului Serviciului Social Cămine Cantine din cadrul Universităţii din Craiova, la propunerea cursanţilor, unitatea poate fi folosită şi pentru alte evenimente, cum ar fi organizarea de mese festive pentru zile onomastice.