Liga Campionilor – finala este astă-seară, ora 21,45 / Buffon şi Juventus vor să schimbe istoria

0
366

2ECHIPELE PROBABILE, aşa cum le.a anunţat cotidianul spaniol “AS”:

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – D. Alves, Pjanic, Marchisio, A. Sandro – Dybala, Higuain, Mandzukic. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, C. Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.

Arbitru: Felix Brych

Dacă Real Madrid luptă pentru al 12-lea titlu de Liga Campionilor (al doilea consecutiv), Juventus luptă doar pentru al treilea trofeu, fiindcă a cîştigat în 1985 şi 1996, dar a pierdut… şase finale. În 1998, a pierdut finala în faţa lui Real Madrid. Să mai spunem că Cristiano Ronaldo şi Buffon aspiră la Balonul de Aur şi că Real Madrid are 11 triumfuri din 14 finale. Experţii susţin că tactica va fi decisivă, dar ambele echipe excelează la acest capitol: Real Madrid evoluează în sistemul 4-3-3, iar Juventus în sistemul 4-2-2-3.

Atât Massimiliano Allegri, cât şi Zinedine Zidane sunt doi atrenori de success. Paradoxal, Zidane a pierdut o finală de Liga Campionilor în 1998, pe când era la Juventus, în faţa lui Real Madrid, dar a câştigat o finală cu Real Madrid câţiva ani mai târziu. Palmaresul său de antrenor este impresionant, în sensul că din ianuarie 2016 a câştigat totul sau aproape totul: Liga Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, Campionatul Spaniei (după 5 ani). Să mai consemnăm doar că din 1958, Real Madrid nu a câştigat Liga Campionilor (denumire nouă) şi campionatul intern în aceeaşi ediţie.

Măsurile de securitate la Cardiff sunt speciale. Peste 1600 de poliţişti supraveghează zona stadionului pe care se va desfăşura marea finală.

Spania vine cu atacul (are şi o bancă a rezervelor fabuloasă), Italia cu apărarea şi… Germania cu arbitrul.

Într-o conferinţă de presă, D.Alves a dezvăluit primele jucătorilor de la bătrâna doamnă: “Preşedintele a promis un Ferrari. Sper să se ţină de cuvânt”.