Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj va discuta despre strategia Dunării la Bruxelles

0
317
Ion Prioteasa

După întâlnirea pe care a avut-o la Senatul României cu Winfried Kretschmann, prim-ministrul Landului german Baden-Wurttemberg, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, va merge, în cursul săptămânii viitoare, la Parlamentul European de la Bruxelles, unde va avea loc sesiunea plenară. Şeful administraţiei doljene se va afla acolo în calitate de reprezentant al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene.

“În această săptămână m-am întâlnit cu Winfried Kretschmann, primul-ministru al Landului german Baden-Wurttemberg. El s-a întâlnit şi cu ministrul de Externe, premierul şi preşedintele Românie, dar noi am fost primii care ne-am întâlnit cu el. Exporturile româneşti către Germania se derulează în mod special prin trei landuri – unul dintre ele fiind Baden-Wurttemberg şi circa două miliarde de euro se vor duce până la sfârşitul anului pe acest canal. Germanii au fost printre primii care au sprijinit iniţiativa României şi Austriei de a crea o strategie specială pentru Dunăre. Am discutat ca, în condiţiile în care nu se pun bani noi pe această strategie, atunci să poată să fie realocaţi din celelalte programe de la care rămân, să poată să vină pe aceste proiecte pe care autorităţile publice le-au făcut şi banii să poată să fie cheltuiţi. În cursul săptămânii viitoare voi fi la Bruxelles, unde va avea loc sesiunea plenară şi unde reprezint Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Şeful administraţiei judeţene se va afla la Bruxelles şi în calitate de vicepreşedinte al Grupului Interregional Dunărea. “În cadrul acestei sesiuni va avea loc şi o întâlnire a Grupului Interregional Dunărea, al cărui vicepreşedinte sunt. Vom discuta de strategia Dunării şi aşteptăm cu mare interes să producă şi nişte efecte vizibile. Este nevoie, mai ales după un an secetos cum a fost acesta, când vasele au rămas împotmolite în nisip pe Dunăre şi când transportul economic şi transportul de pasageri nu a fost dintre cele mai potrivite”, a mai spus Prioteasa.