Administraţia Bazinală de Apă Jiu a demarat săptămâna aceasta campania anuală de combatere a dăunătorilor. În acest sens, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj va desfăşura, timp de două săptămâni, acţiunea de deratizare pentru combaterea dăunătorilor în scopul asigurării funcţionării digurilor şi lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu şi fluviul Dunărea în condiţii de siguranţă.
Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a transmis către toate primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis. „În acest sens atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este interzis. Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu.
Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, utilizându-se substanţe toxice, cu caracter persistent. Aceste substanţe pot fi nocive pentru animale.
Potrivit reprezentanţilor ABA Jiu sunt vizate toate primăriile riverane Dunării, de la Rast până la limita cu Oltul: Rast, Negoi, Bistreţ, Catane, Cârna, Gighera, Ostroveni, Bechet, Dăbuleni. De asemenea, în perioada următoare, în funcţie de fenomenele meteorologice favorabile, acţiunea se va desfăşura şi pe digurile de la Jiu, sectorul Filiaşi-Ţuglui, iar printre localităţile vizate se numără şi Filiaşi, Braloştiţa, Brădeşti, Coţofenii din Dos şi Scaeşti.