Primarul Antonie Solomon a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, programul final pentru „Zilele Craiovei 2011”. Practic, pentru aceste manifestări nu s-a alocat nici un bănuţ din bugetul local, dar edilul Băniei a dat asigurări că vor avea loc, însă cu bani obţinuţi din sponsorizări. Cei care vor achita facturile sunt constructorii de pe şantierele din Craiova, puşi să deconteze, fiecare, câte 50.000 de euro. „Simt nevoia să comunic acum mai mult ca niciodată cu craiovenii. Ştiţi bine că Sfântul Dumitru este patronul spiritual al Craiovei. Vreau să organizăm nişte momente interesante pentru populaţie. Am citit şi eu pe Internet ceea ce s-a întâmplat anul trecut de „Zilele Craiovei”. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar nu am văzut mare lucru. A fost o Craiovă tristă. M-aş bucura să văd craioveni şi olteni fericiţi”, a precizat primarul Antonie Solomon.
Şi anumiţi consilieri locali vor fi anul acesta premiaţi
Edilul a mai spus că nu a primit nici un răspuns clar din partea preşedintelui Traian Băsescu referitor la conferirea Titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Craiova, dar că există posibilitatea ca şeful statului să vină în Bănie, cu ocazia „Zilelor Craiovei”. Tot cu acelaşi prilej, într-un cadru solemn, devenit deja tradiţie, toţi cei care au îndeplinit funcţia de primar vor primi diplome de excelenţă. Iar, în premieră, edilul s-a gândit să-i recompenseze şi pe anumiţi consilieri locali. Aşadar, pentru că au venit la şedinţele CLM, deşi exact pentru asta sunt plătiţi, pentru că au făcut proiecte şi au vorbit ceea ce trebuie, când şi unde trebuie, edilul Craiovei s-a gândit să-i recompenseze. Şi acest lucru se va întâmpla tot de „Zilele Craiovei”. „Păi, da, ăsta e job-ul lor. Dar unii nu au venit la toate şedinţele, iar alţii nu vorbeau la şedinţe, dar vorbeau pe aici, pe holuri…”, a subliniat edilul Craiovei.
Trei spectacole de muzică uşoară şi multă muzică populară
Cele trei mari spectacole de muzică uşoară din cadrul „Zilelor Craiovei” vor avea loc vineri, 28 octombrie, sâmbătă, 29 octombrie, şi duminică, 30 octombrie, în Parcul Tineretului, de la ora 19.00. «De „Zilele Craiovei” vor concerta cele mai bune trupe din Craiova. Vor veni Dj Project, Voltaj, Holograf, Zdob and Zdub, Phoenix, Direcţia 5, Sistem şi mulţi alţii. În prima zi vor mai cânta Loredana, Delia şi Giulia. A doua zi, Anda Adam, iar duminică, pe 30 octombrie, Andreea Bălan. Bugetul pentru aceste manifestări, ştiţi deja – zero lei. Dar ce dacă în ultima şedinţă au distribuit banii pentru spectacole la străzi. Am vorbit cu constructorii să dea câteva 50.000 de euro printr-o asociaţie, o sponsorizare. Iată că, şi pe timp de criză, dacă vrei poţi să faci lucruri frumoase. De muzică populară nu mai vorbim. Va fi foarte multă şi diversificată», a mai declarat Solomon. Edilul Craiovei a mai spus, cu referire la acest program, că, de exemplu, miercuri, 26 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Liric „Elena Teodorini” se va repeta o poveste de acum doi ani, adică se va pune în scenă, din nou, „Revista Revistelor” – spectacol al Teatrului „Constantin Tănase”.
Antonie Solomon nu a scăpat prilejul şi i-a replicat viceprimarului Mărinică Dincă. „Nu ştiu în ce calitate vorbeşte viceprimarul Mărinică Dincă. Eu atât ştiu – suntem în urmă. Dincă nu răspunde de şantiere şi nici de fondurile europene. Totuşi, aş fi un tip răutăcios să nu spun că s-au făcut şi câteva lucruri bune în lipsa mea şi voi evidenţia la timpul potrivit şi aceste lucruri”. Declaraţiile edilului au venit la doar o oră de la conferinţa de presă organizată de viceprimar pe şantierul de la pasajul suprateran.
Antonie Solomon nu a vrut să comenteze o eventuală candidatură a sa din partea Mişcării Populare la Primăria Craiovei: „Mişcarea populară… e bine să fie. Dacă i s-a permis lui Diaconescu (n.r. – Dan Diaconescu) să facă un partid al poporului, de ce să nu se facă şi o Mişcare Populară? Nu pot să spun ce se va întâmpla cu candidatura mea la Primăria Craiovei. Eu atâta ştiu, că sunt membru PDL şi că am anunţat că voi candida din partea UNPR la viitoarele alegeri. Şi mai ştiu că dacă nu erau câţiva oameni responsabili în România, acum era un stat mafiot”.