Ucişi de viteză

0
314

O nouă tragedie s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în apropierea oraşului Bechet. Doi tineri, o fată şi un băiat, ambii de 21 de ani, şi-au pierdut viaţa, după ce autoturismul BMW cu care circulau s-a răsturnat în afara carosabilului. Potrivit poliţiştilor, evenimentul s-a petrecut pe fondul vitezei excesive cu care conducea şoferul.

Conform poliţiştilor doljeni, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 23.30, pe DN 55 Craiova – Bechet, Sabin Broască, de 21 de ani, din comuna Sadova, în timp ce conducea cu viteză excesivă un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, înainte de intrarea în Bechet, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă răsturnându-se.

În urma accidentului maşina s-a făcut praf, iar conducătorul auto şi Mihaela Becheanu, de 21 de ani, din Sadova, pasageră în autoturism, şi-au pierdut viaţa, trupurile neînsufleţite fiind cu greu scoase dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Se pare că tânărul abia venise din Italia şi plecase către Bechet cu intenţia de a schimba nişte bani la o casă de schimb valutar. Din nefericire, nu a mai ajuns la destinaţie.

Reprezentanţii Serviciului Rutier Dolj spun că, în ciuda numeroaselor acţiuni preventive executate în trafic, pe toate drumurile din judeţ, viteza continuă să fie principala cauză a accidentelor de circulaţie cu urmări grave. Astfel, în perioada ianuarie – septembrie, în Dolj, s-au înregistrat 191 de accidente grave în care şi-au pierdut viaţa 49 de persoane, 170 au fost rănite grave şi alte 87 au scăpat, din fericire, cu răni uşoare. După viteză – fie că este vorba de cea neadaptată la condiţiile de drum, fie de cea peste limita legală, a doua cauză de producere a accidentelor grave este traversarea neregulamentară, urmată de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.