Discuţii constructive cu delegaţia municipalităţii din Lom

0
366

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, ieri, vizita unei importante delegaţii a municipalităţii din Lom (Bulgaria), condusă de primarul Penka Penkova, împreună cu care au fost stabilite principalele coordonate strategice în vederea atragerii de finanţare nerambursabilă prin proiecte comune, depuse în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România – Bulgaria.

lom1La întâlnirea desfăşurată în sala de şedinţe a CJ Dolj au mai participat vicepreşedintele Cosmin Vasile şi consilierul pentru afaceri europene, Ileana Măjină, în timp ce din partea Municipalităţii Lom a fost prezent şi viceprimarul Valentin Evtimov. „A fost o discuţie benefică din toate punctele de vedere, în cadrul căreia am stabilit priorităţile pe care cele două autorităţi, Municipalitatea Lom şi Consiliul Judeţean Dolj, le au pe termen scurt şi mediu. Trebuie punctat faptul că, pentru următoarele două săptămâni, atât noi, cât şi partea bulgară vom avea intens de lucru, întrucât ne propunem să finalizăm documentaţia necesară pentru a depune împreună un proiect destinat finanţării unor investiţii în domeniul infrastructurii rutiere”, a subliniat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

„Am stabilit, de principiu, să colaborăm pentru alte două demersuri comune”

Şeful administraţiei doljene a mai spus că acest demers urmează să fie promovat în cadrul Programului de cooperare Interreg V-A, Consiliul Judeţean urmând să fie lider de proiect, iar valoarea sa totală nu poate depăşi pragul de 8 milioane de euro. „Astăzi ( n.r ieri), am stabilit ca această sumă maximă pe care o putem obţine să fie împărţită în mod egal. În ceea ce ne priveşte, am decis să propunem spre finanţare drumul judeţean care leagă comunele Perişor şi Cioroiaşi. Tot în cadrul acestei discuţii, am stabilit, de principiu, să colaborăm pentru alte două demersuri comune: unul în domeniul culturii – reabilitarea Casei Memoriale «Elena Farago», celălalt în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă – achiziţia de echipamente care să faciliteze intervenţiile în locurile greu accesibile, spre exemplu în cazul incendiilor în pădure” a declarat Ion Prioteasa.

„Iată că parteneriatul nostru cu autorităţi din Bulgaria continuă în mod fericit”

 lomPreşedintele Consiliului Judeţean Dolj a spus că este o reuşită această întâlnire cu partenerii de peste Dunăre, fiind o întâlnire care vine la o săptămână după ce a fost semnat contractul de finanţare pentru un proiect care va fi implementat împreună cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Municipalitatea Kozlodui şi Administraţia Districtuală Vratsa şi prin intermediul căruia vor fi achiziţionate echipamente moderne, în vederea dotării unei săli de operaţii a Clinicii de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară. „Iată că parteneriatul nostru cu autorităţi din Bulgaria continuă în mod fericit, cu noi colaborări în beneficiul comunităţilor pe care fiecare dintre noi le reprezintă”, a declarat şeful administraţiei doljene.