CU CURAJ PE BEGA!

0
1136

F.C. TIMIŞOARA – UNIVERSITATEA CRAIOVA

Stadion: „Dan Păltinişanu”, duminică, ora 18:00 – DIGISPORT.

Formaţii probabile

F.C. TIMIŞOARA: Pantilimon – Helder, Luchin, Ghionea, Sepsi – Burcă, Bourceanu, Magera, Zicu – Goga, Axente. Antrenor: Dusan Uhrin jr.

UNIVERSITATEA: Silviu Lung jr. – Dănănae, Zoro, D. Stoica, W. Lopez – Prepeliţă, Wendel, Alex. Ologu – M. Costea, Subotici, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Nicolo Napoli

Zdruncinată serios de scandalurile din pauza competiţională, Universitatea Craiova nu a reuşit să îşi îmbunăţească moralul în primele două partide oficiale din acest an, ambele pe teren propriu, pierzând cu rivala Steaua Bucureşti şi remizând cu Victoria Brăneşti. Cu toate acestea, trupa pregătită de italianul Nicolo Napoli arată mare curaj înaintea dificilei confruntări de duminică, din deplasare, cu F.C. Timişoara, singura formaţie neînvinsă în ediţia de campionat 2010/2011 şi care nu concepe să facă vreun pas greşit în drumul ce duce spre fazele preliminarii ale Ligii Campionilor. „Ne aşteaptă un meci foarte greu la Timişoara, în compania unei formaţii care nu a suferit nici o înfrângere în acest campionat. Adversarii noştri se află într-o formă excelentă, dar vom încerca să facem o partidă bună. Sunt optimist în ceea ce priveşte echipa, chiar dacă nu am reuşit să obţinem decât un singur punct din cele două partide susţinute pe teren propriu. Am avut multe ocazii, dar din nefericire nu le-am transformat în goluri. Întotdeauna jocurile dintre F.C. Timişoara şi Universitatea Craiova au fost spectaculoase, s-au marcat multe goluri. Este o partidă deschisă oricărui rezultat. Obiectivul nostrul este salvarea de la retrogradare. Pentru asta avem nevoie de 38 de puncte. 6 victorii sau 5 victorii şi două egaluri, asta depinde de mai mulţi factori. Sunt 100% convins că vom evita retrogradarea”, a afirmat Nicolo Napoli.

Nu se sperie de fraţii Costea

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri după-amiază, tehnicianul F.C. Timişoara nu s-a arătat speriat de atacanţii Florin şi Mihai Costea, o apărare specială pregătind-o mai degrabă pentru cei care construiesc jocul Universităţii Craiova. „Trebuie să facem totul pentru a câştiga meciul cu Universitatea Craiova, nu contează dacă jucăm defensiv sau ofensiv, totul e să ne atingem scopul. În mod sigur nu ne interesează un singur punct în acest duel. Nu vom pregăti o apărare specială doar pentru fraţii Costea, ne concentrăm mai degrabă asupra altor fotbalişti, cei care construiesc jocul Universităţii Craiova. Dacă vă uitaţi pe statistici, puteţi observa că au depăşit suta de pase faţă de alte echipe. Am studiat jocul craiovenilor, iar acum ne concentrăm asupra noastră, iar cei mai buni la ora meciului vor fi aruncaţi în luptă”, a declarat Dusan Uhrin junior.

Mititelu, bun de plată!

Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis, ieri dimineaţă, că finanţatorul Universităţii Craiova trebuie să plătească 6.964.893 euro fostului manager general Victor Piţurcă pentru rezilierea unilaterală a contractului. Tehnicianul solicitase daune în valoare de 12 milioane de euro în urma demiterii sale de la Universitatea Craiova, însă membrii Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor i-au admis doar în parte cererea. Astfel, Comisia a decis că Adrian Mititelu trebuie să îi achite lui Victor Piţurcă cinci milioane de euro net cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro net cu titlul de indemnizaţie instalare neplătită la momentul respectiv şi 164.893 de euro net drepturi salariale restante. „Ce datorie, ce decizie? Asta e decizia unei adunături de şmecheri care vor să facă şi ei acum un ban de Paşti. Adevărata decizie va fi luată de un complet de judecată. Am de gând să îi acţionez în instanţă. De ce să ia o instanţă sportivă o decizie referitoare la un contract comercial? Păi Victor Piţurcă era angajat, avea un contract cu Universitatea Craiova. De ce să fie judecat de o instanţă sportivă?”, a vociferat Adrian Mititelu.