Din iunie, se va zbura de la Craiova la Tel Aviv

0
405

Wizz Air a anunţat săptămâna aceasta o nouă rută ce va lega,  începând cu data de 19 iunie a.c., Craiova de Tel Aviv. La doar o săptămână după alocarea celei de-a doua aeronave moderne Airbus A320 cu 180 de locuri la baza de la Craiova, compania aeriană continuă să extindă reţeaua regională prin oferirea unei noi destinaţii de vacanţă, capitala Israelului.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, a anunţat că pe ruta Craiova – Tel Aviv se va zbura de două ori pe săptămână (lunea şi vinerea), preţul biletelor urmând să pornească de la 179 de lei.

Premise pentru o dezvoltare a relaţiilor economice româno-israeliene

wizzPreşedintele Comunităţii evreilor din Craiova, prof. dr. Corneliu Sabetay, a fost unul din marii susţinători ai deschiderii unei rute aeriene care să lege Bănia de capitala Israelului. Acesta a subliniat că relaţiile economice româno-israeliene s-ar putea dezvolta datorită acestei noi legături aeriene, nu doar în sectorul turismului ci şi în agricultură sau industrie. În plus, în Ţara Sfântă trăiesc aproximativ 500 de familii de evrei români originari din Craiova, care vor putea să călătorească mult mai uşor pe această rută.

„Luni, au sosit la Craiova reprezentanţii Wizz Air, în persoana domnului Tomy Herskovits şi a domnului inginer Adrian Stănciulescu, în vederea deschiderii unei noi linii aeriene Craiova – Tel Aviv şi retur. Discuţiile s-au purtat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a directorului Aeroportului Internaţional Craiova –Mircea Dumitru, a ÎPS Irineu – Mitropolit al Olteniei, a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Oltenia – Gabriel Vlăduţ, a ing. Ilie Ştefan (fost prefect) şi Francisc Abraham, vicepreşedintele Comunităţii evreilor din Craiova. Oaspeţii au fost încântaţi de condiţiile pe care le oferă pista şi sistemul de balizaj şi de aeroport, în general. Le-a plăcut foarte mult şi oraşul”, a precizat prof. dr. Corneliu Sabetay, care a participat la întâlnirea cu reprezentanţii Wizz Air.

Tel Aviv, un oraş cosmopolit, plin de istorie

Cursa aeriană spre Tel Aviv va avea, cu siguranţă, pasageri nu doar din Dolj, ci şi din judeţele învecinate. Mai mult, se aşteaptă ca de la Craiova să decoleze şi călători din Vratsa (Bulgaria) şi Niş (Serbia).

Tel Aviv, un oraş cosmopolit, modern şi vibrant, este o destinaţie ideală de vacanţă pe tot parcursul anului, cu o plajă primitoare, unde cafeaua şi inovaţiile culinare sunt embleme locale. Cu o istorie fascinantă, oraşul îi va surprinde pe vizitatori cu galerii de artă contemporane, lounge-uri şic şi buticuri artizanale.