Şofer băut şi cu permisul suspendat, încătuşat de poliţiştii de la Rutieră

0
343

Un craiovean în vârstă de 43 de ani a ajuns după gratii, luni seara, pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană cu acest drept suspendat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost observat în trafic de poliţişti care ştiau că are permisul de conducere reţinut şi, pentru că nu a vrut să oprească, a fost urmărit pe mai multe străzi din municipiu până s-a reuşit blocarea sa. Oamenii legii au constatat că băuse, având o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

rutieraConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, luni seară, în jurul orei 20.10, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, a fost informat cu privire la faptul că, pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, un autoturism Dacia Logan de culoare roşie este condus de un bărbat care are dreptul de a conduce suspendat şi este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii ajunşi în zona indicată au observat autoturismul de culoare roşu care se deplasa pe Calea Bucureşti către centru, moment în care echipajul a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, însă conducătorul auto a mărit viteza de deplasare pentru a se sustrage controlului.

Poliţiştii au trecut la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din Craiova, iar pe strada „România Muncitoare” s-a reuşit blocarea Loganului şi imobilizarea conducătorului auto. Înainte de acest lucru, şoferul urmărit de poliţişti a lovit un autoturism parcat, pe care l-a avariat. Oamenii legii l-au identificat la volan pe Mihai Stănia, de 43 de ani, din Craiova, din primele cercetări stabilindu-se faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat din data de 18 aprilie 2016.

 „Având în vedere faptul că bărbatul emana miros de băuturi alcoolice, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii rutieri au întocmit pe numele craioveanului dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană cu drept de conducere suspendat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În aceeaşi seară, în baza probatoriului administrat de poliţiştii rutieri, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova dispunând reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Craioveanul de 43 de ani a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.