În arest pentru mai multe tâlhării

0
63

Doi tineri din Craiova au ajuns, luni după-amiază, în arestul IPJ Dolj, pentru comiterea mai multor tâlhării, dar şi pentru tentativă la tâlhărie. Cei doi, de 17, respectiv 19 ani, au lăsat mai mulţi tineri fără telefoanele mobile, folosindu-se de un spray iritant-lacrimogen, dar şi de acte de violenţă. Urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

arestatPotrivit IPJ Dolj, luni, 27 martie a.c., la ora 14.40, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 de un minor de 16 ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe bulevardul „Nicolae Romanescu”, împreună cu un coleg, au fost acostaţi de doi tineri necunoscuţi care, prin ameninţări cu un spray iritant-lacrimogen şi acte de violenţă, au încercat să le sustragă telefoanele mobile.

Poliţiştii Secţiei 2 Craiova, anunţaţi despre eveniment, s-au deplasat de urgenţă la locaţia indicată, iar la scurt timp, în baza semnalmentelor furnizate de persoanele vătămate, autorii au fost identificaţi şi prinşi în apropiere de locul de comitere al faptei, stabilindu-se că este vorba despre Prinţu Pascu, de 19 de ani, şi M. C., de 17 de ani, ambii din municipiul Craiova. În urma controlului corporal poliţiştii au găsit asupra minorului de 17 ani un spray iritant-lacrimogen, despre care s-a stabilit că a fost folosit la comiterea faptei.

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 2 Poliţie au stabilit şi faptul că, la data de 24.03.2017, cei doi suspecţi au sustras telefoanele mobile ale altor trei craioveni. După analizarea probatoriului cu procurorul de caz a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată, întrucât tânărul de 17 ani a folosit un spray iritant lacrimogen la comiterea faptelor, astfel că faţă de cei doi suspecţi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie, o infracţiune de tâlhărie calificată şi o infracţiune de tentativă la tâlhărie.

„Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Dolj, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.