Craiovean la judecată după ce a vrut să mituiască trei poliţişti cu 500 de lei

0
226

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările efectuate împreună cu lucrători de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj şi, luni, 27 martie a.c., au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a craioveanului Vecea Găman, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Acesta a ajuns după gratii pe 14 martie a.c., după ce a vrut să mituiască trei poliţişti de la Rutieră cu 500 de lei.

mitaPotrivit rechizitoriului întocmit în cauză de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 14 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj cu privire la faptul că unui echipaj format din trei lucrători de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Craiova i s-a promis, în mod repetat, o sumă de bani, apoi direct 500 de lei de către Vecea Găman, de 44 de ani, din Craiova, pentru a nu fi luate faţă de măsurile legale ce se impuneau.

Mai exact, pe 14 martie a.c., seara, în jurul orei 21.00, conducătorul auto fusese oprit în trafic, iar cu ocazia controlului, organele de poliţie au stabilit că autoutilitara înmatriculată în Suedia cu care circula nu avea asigurare de răspundere pentru daune produse terţilor prin accidente de circulaţie tip RCA şi inspecţia tehnică periodică (ITP) era expirată, motiv pentru care i-au adus la cunoştinţă contravenientului că urmează să i se reţină plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi să-i fie aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Craioveanul ar fi preferat să scape mult mai ieftin, astfel că a insistat ca oamenii legii să primească şpagă şi să nu-l sancţioneze.

Poliţiştii însă, au refuzat categoric oferta şi, întrucât persoana depistată insista în oferirea sumei de bani, ofiţeri de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj din cadrul DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat prinderea în flagrant a craioveanului în timp ce oferea suma de 500 lei celor trei agenţi.

Inculpatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi reţinut pe o perioadă de 24 ore de procurorul de caz, iar o zi mai târziu, pe 15 martie, Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 zile, măsură menţinută şi la Curtea de Apel Craiova, astfel că bărbatul este în continuare după gratii. Dosarul se va judeca la Tribunalul Dolj.