Expoziţie internaţională de artă fotografică, la Craiova

0
439

O expoziţie internaţională de artă fotografică, prezentată la Oradea, în cadrul ediţiei a V-a a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmari”, de Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului Culturii, se va deschide mâine la Craiova. Vernisajul va avea loc la ora 17.00, în Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei ” (strada „Madona Dudu” nr. 14), fiind organizat în parteneriat cu Fotoclubul „Mircea Faria”. Expoziţia cuprinde o selecţie de 80 de fotografii din cele 160, alb-negru şi color, expuse în premieră la Oradea în decembrie 2016 şi va putea fi vizitată de craioveni până pe data de 23 februarie a.c.

EuroFotoArt afisPotrivit organizatorilor, fotografiile sunt realizate de artişti din 31 de organizaţii partenere ale Asociaţiei „Euro Foto Art” din mai multe ţări europene şi din Asia. «Fiecare organizaţie parteneră a acestei asociaţii internaţionale a fost invitată să participe cu o colecţie de cinci imagini reprezentative. Prin tradiţie, în fiecare an organizatorii manifestării au ca invitat de onoare câte o organizaţie parteneră. În acest an, a fost Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, care a aniversat 40 de ani de existenţă», precizează organizatorii evenimentului.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate imagini ale artiştilor fotografi din organizaţiile partenere din Cehia, Croaţia, Serbia, Slovacia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Ungaria, ca şi din China şi Japonia. România este reprezentată de artişti fotografi din fotocluburile partenere: „Stars” şi „EKE Kolozsvar” din Cluj-Napoca, „Helios” Marghita, „Marx Jozsef” Târgu Mureş, Grupul Fotografic Târgovişte, „Foto Studio Iris” Gheorgheni, „Dunărea de Jos” Galaţi, „Vasile Venig Laszlo” Carei, Asociaţia „Bucureştiul meu drag”, „CloseUp”, „Calderon” şi Clubul de Fotografie al Medicilor – Bucureşti, „Alutus” Slatina, „Floarea de Colţ” Râmnicu Vâlcea, „Prisma” Miercurea Ciuc şi „Mircea Faria” Craiova.

«Publicul amator de fotografie va putea descoperi în cadrul acestei expoziţii internaţionale o serie de genuri consacrate ale artei fotografice: portrete, eseuri, nuduri, socio-fotografii, arhitecturale, peisaje şi umoristice. Este o expoziţie care vorbeşte despre prietenie, pasiune şi universalitatea limbajului fotografic», a declarat Dorian Delureanu, preşedintele Fotoclubului „Mircea Faria”.