Craiovenii îşi fac provizii gratuite

0
353

De astăzi şi până joi, craiovenii cu situaţii financiare modeste pot să-şi ridice alimente preambalate, care se distribuie o dată pe an în cadrul unui program european. Potrivit autorităţilor locale, cantitatea de alimente de care va beneficia fiecare persoană este de 13 kilograme de făină, 9 kilograme de mălai, 8 kilograme de orez, 5 pungi cu paste făinoase, 10 pachete de biscuiţi, 3 pungi cu lapte praf. Distribuirea se va face prin Direcţia Asistenţă şi Protecţie Socială, la depozitele din incinta Regiei Autonome de Transport Craiova – Secţia 2 Depou Tramvaie, situate pe bulevardul „Dacia”, la numerele 3-5, de luni până joi între orele 9.00-15.00.

Categoriile de persoane care vor  beneficia de aceste ajutoare sunt strict prevăzute de lege, fiind vorba de familiile şi persoanele singure care sunt beneficiare de venit minim garantat, şomerii cu indemnizaţie de şomaj, pensionarii cu pensii sau, după caz, cu pensii cumulate, sub 400 lei pe lună şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

După caz, solicitanţii trebuie să se prezinte cu buletinul, un cupon de pensie din ultima lună de plată – pentru pensionari, carnetul de evidenţă vizat la zi – pentru şomeri, certificatul de încadrare în grad de handicap (în original) pentru persoanele cu handicap. În situaţia în care titularul nu se poate prezenta pentru a-şi ridica drepturile, alimentele pot fi ridicate şi de alte persoane, dar este nevoie ca acestea să aibă împuternicire sau mai pot completa o declaraţie tipizată, care este asigurată de instituţie.