În Portugalia, prin intermediul Reţelei EURES: Doljenii sunt aşteptaţi la cules de zmeură

0
386

ajofmPână pe 20 ianuarie 2017, doljenii sunt aşteptaţi să-şi depună dosarele în vederea  ocupării celor 300 de locuri de muncă, din care 20 de şefi de echipă, în Portugalia, la cules de zmeură.

Selecţia va avea loc timp de două zile, în perioada 25-26 ianuarie 2017,  municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate. Pentru înscrierea în baza de date doljenii trebuie să prezinte un CV Europass în limba română.

Au un avantaj persoanele cu experienţă în agricultură

agricol 1Durata contractului va fi de aproximativ  trei luni pentru culegători de zmeură şi între trei şi şase luni pentru şefii de echipă, cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare va fi sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie 2017. „Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, şi au un avantaj  persoanele cu experienţă în agricultură  sau experienţă în recoltarea zmeurei. Şi munca în sere prezintă un atuu”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj.

Salariul poate să ajungă şi la 1227 euro pe lună

agricolBeneficii sunt angajatori care asigură cazare contra cost – 1 euro/zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii, asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei. „Salariul de bază pentru culegătorii de zmeură se calculează în funcţie de orele lucrate săptămânal. Astfel, săptămâna de lucru va avea 40 ore, adică, 5 zile lucrătoare. Asta înseamnă că un lucrător va câştiga 618,33 euro/brut/lună. Iar salariul pentru un culegător de zmeură care face şi ore suplimentare, 48 de ore săptămâna de lucru, adică, 6 zile lucrătoare va fi 718,33 euro/brut/lună. Salariul pentru şefi de echipă: minim 691.71 euro/brut/lună – maxim 1227 euro/brut/lună.