Fotbal: Ronaldinho vrea să joace gratis pentru Chapecoense, formaţie decimată după accidentul aerian de marţi

0
349

Tragedia aviatică de acum două zile, în urma căreia şi-au găsit sfârşitul majoritatea jucătorilor şi membrilor staff-ului tehnic al Chapecoense (în apropiere de Medellin, Columbia), a stârnit un val de compasiune în rândul tuturor. Fotbalişti, oameni din fenomen, dar şi oameni de afaceri au anunţat deja că vor face donaţii generoase, astfel încât echipa braziliană să nu dispară. O serie de jucători retraşi au ieşit în faţă să îşi exprime dorinţa de a reveni pe gazon, pentru a ajuta formaţia sud-americană să reziste. Printre ei şi Ronaldinho, retras de mai bine de un an. Potrivit 90min.com, fostul jucător al Barcelonei e dispus să joace până la finalul stagiunii gratis pentru Chapecoense, până când echipa se va pune din nou pe picioare.

De menţionat faptul că o ştire similară a apărut şi în ceea ce îl priveşte pe Riquelme, însă apropiaţi ai argentinianului au negat că informaţia ar fi adevărată. În schimb, în ceea ce îl priveşte pe Ronaldinho, sursa citată menţionează că datele sunt cât se poate de reale, brazilianul fiind un om care a fost întotdeauna sensibil la astfel de drame.

Autorităţile columbiene au dat joi publicităţii un bilanţ revizuit al victimelor accidentului aviatic de la Medellin, de la 75 la 71 de morţi, după ce s-a constatat că patru persoane aflate iniţial pe lista pasagerilor nu s-au mai urcat în avion. Astfel, în aeronavă s-au aflat 77 de persoane – 68 de pasageri şi 9 membri ai echipajului – şase find găsite în viaţă şi internate în spitale, a notat publicaţia columbiană El Pais.