Abatoare româneşti, auditate de turci, pentru a exporta carne de vită

0
420

abatorAlte trei abatoare româneşti vor fi auditate de experţii turci pentru exportul cărnii de vită, în condiţiile în care două au primit deja acreditare, în acest sector existând interes şi din partea Israelului, care va trimite săptămâna viitoare o delegaţie în România, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş.

“Experţii turci au audiat recent patru unităţi de abatorizare româneşti, care au corespuns din punct de vedere sanitar veterinar, dar au agreat doar două, deoarece au vrut să se asigure că tăierea se face pe ritualul lor islamic. Ei nu vor ca porcul să fie tăiat pe aceeaşi linie, ci să existe linii total separate, iar la acel moment doar două au corespuns. Acum ne-au transmis că vor mai veni trei experţi ca să mai viziteze alte trei unităţi. Din acest punct de vedere, România nu are niciun fel de probleme, deoarece autorităţile veterinare oferă garanţii în numele României, pentru a se putea face export”, a explicat Radu Roatiş.

Acesta a precizat că săptămâna viitoare va mai veni în România şi o delegaţie din Israel pentru a vizita câteva unităţi de abatorizare.