Două vagoane de tren au luat foc în Gara Craiova

0
633

incendiuMai bine de două ore au muncit pompierii craioveni, sâmbătă seara, pentru a lichida un incendiu care a cuprins două vagoane de tren, în Gara Craiova. Au fost demarate cercetări pentru a se stabili cauza incendiului, iar pompierii nu exclud varianta ca persoane fără adăpost să fi făcut focul în interior pentru a se încălzi. Nici o persoană nu a fost rănită.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitate sâmbătă seara, în jurul orei 18.30, în Gara Craiova, pentru stingerea unui incendiu care cuprinsese două vagoane de pasageri. Reprezentanţii ISU au declarat că cele două vagoane de tren erau garate pe liniile destinate garniturilor aflate în revizie tehnică.

„La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul 1 Pompieri Craiova, care au lucrat mai bine de două ore la lichidarea incendiului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, întrucât vagoanele erau garate pe o linie secundară, însă au fost distruse toate materialele din interior”, ne-a declarat plutonier major Tania Vâlceanu din cadrul Biroului de Presă al ISU Dolj.

A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cauza incendiului, iar specialiştii ISU Dolj nu exclud posibilitatea ca focul să fi fost făcut de persoane fără adăpost care au vrut să se încălzească, apoi a scăpat de sub control.