Ambasadorul S.U.A. la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm: „Doar două steaguri sunt importante pentru mine: al României şi al Statelor Unite”

0
271

IMG_0548Ambasadorul S.U.A. la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat ieri-seară, la Craiova, cu ocazia prezenţei la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” – secţia American Corner, că pentru Excelenţa Sa două steaguri sunt importante: al României şi al Statelor Unite ale Americi. Parteneriatul Strategic dintre S.U.A. şi România este unul foarte solid, susţine diplomatul american. Există o colaborare foarte bună între instituţiile de aplicare a legii şi instituţiile militare, iar economic exemplul Ford poate fi cel mai bun răspuns.

La Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” – secţia American Corner a avut loc, ieri-seară, întâlnirea Ambasadorului S.U.A. la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm, cu rectorul Universităţii din Craiova, Cezar Ionuţ Spânu, cu elevi de liceu şi cu studenţii beneficiari ai burselor de pregătire oferite de Uzina Ford. Întâlnirea a fost una interactivă şi a avut ca subiecte de discuţie antreprenoriatul şi bursele de pregătire/calificare pentru tineri oferite de firme de producţie. Ambasadorul a răspuns liber şi foarte degajat la toate întrebările care au venit din sală. A fost plăcut surprins de deschiderea tinerilor români către mediul de business american.

Excelenţa Sa Hans Klemm nu a ratat ocazia să vorbească despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre S.U.A. şi România. „Sărbătorim cinci ani de la semnarea unui document menit să consolideze Parteneriatul Strategic România – S.U.A. şi eu cred că în acest moment, acest parteneriat este mai puternic ca oricând. Trăinicia acestui parteneriat se datorează în mare parte prin contribuţia României. M-am referit mai devreme la amplasamentul sistemului de apărare anti-rachetă de la Deveselu, aici se observă contribuţia României, dar şi în asigurarea securităţii internaţionale în regiune. Avem o colaborare foarte bună între instituţiile de aplicare a legii şi instituţiile militare, nu doar aici, în România, ci în întreaga lume. Şi în ceea ce priveşte componenta economică a parteneriatului, înregistrăm cel mai bun moment de la începutul relaţiei, tot datorită contribuţiei României”, a subliniat ambasadorul american.IMG_0536

România, un exemplu în regiune

 „Economia României este probabil cea cu cea mai rapidă rată de creştere din UE” a fost aprecierea diplomatului american. Ambasadorul a spus că Executivul României a adus îmbunătăţiri importante în industrie, astfel ca firme precum Ford să fie atrase să vină  în România, şi a spus că ţara noastră poate să fie un exemplu în ceea ce priveşte respectarea valorilor democratice. „Angajamentul României în ceea ce priveşte consolidarea faţă de viitorul său democratic este exemplar în această regiune, este un model. Mă refer aici la respectarea drepturilor minorităţilor, dreptul la adunare, dreptul la opinie, dreptul la libera exprimare, toate aceste sunt valori pe care S.U.A. le împărtăşeşte cu România. Aşadar, sunt mândru să fiu ambasador, iar misiunea mea este să  sudez şi mai mult relaţiile dintre cele două ţări”, a mai spus Hans Klemm.

„Am acceptat să fac aceea fotografie pentru că am fost politicos”

Ambasadorul american a vorbit şi despre celebra fotografie postată de primarul localităţii Sfântu Gheorghe pe pagina sa de Facebook, cea care a iscat foarte multe discuţii, şi a spus că acceptarea din partea domniei sale să facă aceea fotografie a fost doar un gest de politeţe. „Ca parte a acestor eforturi călătoresc prin întreaga ţară. Aşa cum astăzi mă aflu la Craiova, ieri (n.r. – marţi, 13 septembrie) am fost în Covasna, iar luni, în judeţul Harghita. Iar unii dintre liderii politici cu care m-am întâlnit în judeţul Covasna mi-au cerut să fac o fotografie cu ei. Vă asigur însă în calitate de ambasador al S.U.A. în România că singurele două steaguri care contează sunt cele pe care le vedeţi în spate (n.r. – al României şi al Statelor Unite). Am acceptat să fac aceea fotografie pentru că am fost politicos… nimic mai mult”, a conchis ambasadorul SUA, Hans Klemm.