Experţii CERT-RO îndeamnă la calm şi, în special, ne sfătuiesc să nu neglijăm realitatea!

0
297

pokemonJocul ultra viralizat la nivel global Pokémon Go este oficial disponibil în România şi poate fi descărcat din magazinele de aplicaţii Google Play Store şi App Store. Pe lângă divertismentul pe care îl oferă, jocul creează şi numeroase probleme utilizatorilor. Bazat pe realitatea augmentă, Pokemon Go a generat de-a lungul timpului şi câteva efecte neplăcute pentru jucători:

-Odată cu jocul au apărut şi numeroase aplicaţii de ajutorare a utilizatorului. Unele dintre acestea sunt maliţioase şi sunt concepute pentru a sustrage date personale;

-Aplicaţia consumă foarte multă baterie, având nevoie de o conexiune permanentă la internet şi la GPS. Mai mult, foloseşte mereu camera telefonului, ceea ce accelerează şi mai mult consumul. Este de recomandat jucătorilor să descarce hărţile de pe Google pentru folosirea lor offline.

-Accidente de maşină în trafic din cauza neatenţiei soferilor care urmăreau să captureze diverse personaje;

-Jafuri comise asupra jucătorilor, atacatorii anticipând unde va fi trafic, prin examinarea PokeStopurilor populare;

-Incidente de violare a proprietăţii private. Au existat cazuri în care unele persoane au deschis focul asupra jucătorilor de Pokemon GO, deoarece aceştia din urmă încercau să captureze diferite personaje pe proprietăţi private. Mai mult, Departamentul de Stat american a cerut tinerilor nu să nu mai intre în unităţi militare pentru că niciun pokemon nu se ascunde acolo!!!

-Jocul are un grad ridicat de dependenţă, astfel că unii indivizi au renunţat chiar la job pentru a se dedica prinderii de monstruleţi virtuali;

Echipa CERT-RO îndeamnă la calm şi în special vă sfătuieşte să nu neglijaţi REALITATEA care ne înconjoară în momentul când alegeţi să vă delectaţi cu astfel de jocuri. Luaţi în considerare absolut toate riscurile de securitate, fizice sau virtuale!