Preşedintele PSD, Victor Ponta: “Doljul este un judeţ în care avem o şansă evidentă de a câştiga alegerile”

2
330

Prezent la Craiova, pentru a se întâlni cu aleşii locali social-democraţi, preşedintele PSD Victor Ponta a ţinut şi o conferinţă de presă, în care, pe lângă Ion Prioteasa şi Mihai Voicu, l-a avut alături pe preşedintele PC, Daniel Constantin. Pe lângă temele de interes general legate de tăiere subvenţiei la gigacalorie şi contribuţia pensionarilor la asigurările de sănătate, Victor Ponta a tratat subiectul sondajelor de opinie făcute de PSD şi PNL pentru stabilirea candidatului la Consiliul Judeţean Dolj şi la Primăria Craiova din partea USL. Daniel Constantin a recunoscut că l-a susţinut pe Florentin Gust Băloşin pentru a candida la Craiova, dar a declarat că a înţeles că acest municipiu le revine social-democraţilor, iar conservatorii vor fi fi alături de colegii pesedişti în campanie. Liberalii susţin şi ei candidaţii PSD la Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Craiova, dar îşi rezervă dreptul ca în alte localităţi să aibă candidaţi separaţi, care să se bată cu pedeliştii şi social democraţii.

De îndată ce a terminat discuţiile pe temele de interes general preşedintele PSD, Victor Ponta, a început să dea citire datelor din sondajele făcute de PNL şi PSD în judeţul Dolj: „Rezultatele sondajului de opinie efectuat de PSD: votul politic pentru Parlamentul României în judeţul Dolj USL – 75%, PDl 12%, Partidul Poporului 9% şi UNPR 2%. Pentru Consiliul Judeţean Dolj: PSD – 77%, PDL – 11%, Partidul Poporului – 9%. Pentru preşedinţia CJ Dolj – Ion Prioteasa are cel mai mare scor de la nivelul întregii ţări – 81%, candidatul din partea PDL, Nicolae Giugea – 12%”. Victor Ponta a încercat să evite să vorbească de sondajele de la nivelul Craiovei, mulţumindu-se să spună doar că USL primeşte un puternic vot politic, că bătălia va fi pentru câştigarea primărie, şi că scorul din sondaje nu îi face pe social-democraţi să se îmbete cu apă rece. „La Consiliul Local avem un vot politic puternic, dar bătălia va fi pentru câştigarea primăriei. Nu mă îmbăt cu apă rece. Am văzut la Pinalti la Neamţ diferenţa între ce spun oamenii întrebaţi, şi ce fac oamenii când sunt luaţi cu forţa. Se votează în locul lor. Nu sondajul decide bătălia, ci ziua votului. Pentru USL, Doljul este un judeţ extrem de important, un judeţ în care avem un potenţial şi o şansă evidentă de a câştiga. Sper, la alegerile parlamentare să câştigăm toate colegiile dacă se va ajunge la sistemul corect. Adică cel care câştigă alegerile să ajungă şi în Parlament. Doljul are 15 Colegii, deci este unul din judeţele cu cel mai mare număr de parlamentari. Vom câştiga cel mai mare număr de primari, majoritatea absolută în Consiliul Judeţean şi împreună cu un guvern al USL sper să reparăm cât mai mult din ce a fost stricat în aceşti ani de conducere PDL. Vreau de asemenea ca cei care au încălcat legea să ajungă în faţa instanţei şi să răspundă pentru ce au făcut”, a conchis Victor Ponta, preşedintele PSD.

Sondajele nu prea l-au ajutat pe Gust

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin a explicat că şi-ar fi dorit ca Florentin Gust Băloşin să candideze la Primăria Municipiului Craiova, dar sondajele “nu prea au ajutat”. Constantin a ţinut să precizeze că Partidul Conservator nu şi-a desemnat până în momentul de faţă decât două candidaturi din cele şapte localităţi în care va avea candidaţi. “Săptămâna trecută s-au desemnat candidaturile USL, cel puţin partidele care vor desemna candidaţi în judeţele şi municipiile reşedinţă de judeţ, acolo unde vor avea candidaturi comune. Eu am ţinut foarte mult ca domnul Gust să fie candidat la Primăria Municipiului Craiova, dar nici sondajele nu au ajutat foarte tare. Ca atare, astăzi suntem aici pentru a susţine candidatura PSD pentru Primăria Municipiului Craiova cu toate forţele de care dispunem. Nu am desemnat până în momentul de faţă decât două candidaturi din cele şapte locuri în care vom avea candidaţi – la Deva şi la Iaşi, urmând să anunţăm şi candidaţii din celelalte localităţi pentru alegerile locale care vor avea loc în anul 2012”, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin.

“Un lucru este important: să nu câştige PDL-ul”

Candidaţii din partea PSD la Primăria Craiova vor fi susţinuţi şi de către liberali, care, potrivit preşedintelui PNL Dolj, Mihai Voicu, “nu au nici un fel de resentiment”. Totodată, Partidul Naţional Liberal îşi rezervă dreptul de a-şi desemna candidaţi separaţi în alte localităţi “PNL sprijină Partidul Social Democrat pentru câştigarea preşedenţiei la Consiliul Judeţean dar şi a Primăriei Craiova. Nu avem nici un fel de resentiment, nici un fel de problemă, dimpotrivă, vom fi alături de această candidatură a USL din partea PSD. Faptul că avem şi candidaţi separaţi în alte localităţi nu are nici un fel de legătură nici cu colaborarea noastră nici cu protocolul USL. Aceşti candidaţi vor susţine USL şi candidaţii în parlament, indiferent de partidul din care fac parte. Un lucru este important: să nu câştige PDL-ul”, a explicat preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu.

“Cred că la Craiova se poate câştiga cu un candidat USL”

“În acest moment, candidatul USL la Primăria Craiova este pe locul doi, dar avem un vor politic important, ceea ce înseamnă că oamenii din Craiova vor să voteze USD. Eu cred că la Craiova se poate câştiga cu un candidat USL, vom concentra toată atenţia în acest sens, iar candidatul care are cele mai mari şanse la Primăria Craiova este Olguţa Vasilescu. Cred că poate face faţă unei bătălii cu domnul Solomon, care este una dificilă de altfel”, a declarat Preşedintele PSD, Victor Ponta.

 

Întrebat de către ziarişti dacă Florentin Gust Băloşin, colegul său de partid, va vota Legea împotriva traseismului politic, preşedintele PC, Daniel Constantin a răspuns că fenomenul traseismului politic “l-au inventat alţii”: “Sunt convins că domnul Gust va vota Legea împotriva traseismului politic. Nu aş vrea să intru în această discuţie atâta timp cât suntem la sediul PSD, dar din ce am discutat cu dânsul, cu siguranţă va vota. Cred că e momentul să punem stop unui fenomen pe care nu l-a inventat Florentin Gust, l-au inventat alţii în politica românească”.

ALINA DRĂGHICI ŞI MARIN TURCITU

 

2 COMENTARII

  1. sunteti dusi cu pluta…….traiti intr-o lume a voastra…………….AO0LEUUUUUUUUUUUNDE E CRINUTUL?????????????sau e prea boem ptr tema voastra, pluteste pe un norisor????????????????

  2. Daca pe Gust l-ati scris complet, Balosin, pe Ponta de ce nu l-ati scris complet ? Ponta Victor VIOREL ! Este adevart ca-l face cam copilandru, cam necopt, cam imatur, dar e la fel ca Balosin.

Comments are closed.