Ca şi Sibiul, Mureşul şi-a dorit mai mult înfrângerea

0
355

Cele doup echipe ardelene s-au predat pe rând în faţa Craiovei pentru a o evita în play-off, însă Mureşul nu a reuşit „scape” de o confruntare cu cea mai în formă echipă a finalului de sezon regulat

SCMU Craiova a câştigat ultimele patru meciuri din a doua fază a sezonului regulat şi abordează play-off-ul de pe locul 4. Practic, craiovenii au pierdut poziţia a treia în ultima secundă a meciului pe care l-au jucat la Cluj, când Adamovic a înscris de 3 puncte şi a adus victoria gazdelor, care avea să facă diferenţa între cele două echipe aflate la egalitate de puncte la final. Ultimele două etape au fost destul de ciudate. Craiova avea posibilitatea de a-şi alege prin rezultate adversarul din play-off, Sibiu sau Mureş, pe care le-a întâlnit în această ordine, însă în acelaşi timp acestea au încercat să evite o confruntare eliminatorie cu cea mai în formă echipă a finalul de sezon regulat. Cea care a şi reuşit a fost Sibiul, care nu s-a omorât cu firea atât în meciul direct cu Craiova şi nici în ultima etapă, în care a întâlnit Steaua. Practic, a pierdut echipa „care şi-a dorit mai mult înfrângerea”. Mureşul s-a agăţat şi ea de posibilitatea de a juca împotriva Clujului în play-off şi n-a opus prea mare rezistenţă în partida de miercuri seara, câştigată de Craiova la scor. Gazdele nu l-au avut pe teren pe superstarul Alhaji Mohammed, cel mai bun marcator şi cel mai eficient jucător din Liga Naţională, care oficial este accidentat, însă în realitate are divergenţe cu conducerea clubului. Fără fratele celebrului Mohammed Nazr ardelenii pierd jumătate din forţa echipei, însă este de aşteptat ca acesta să revină pe teren în play-off. Din punct de vedere al valorii lotului, pentru Craiova ar fi fost de preferat o confruntare cu Sibiul, Mureşul fiind o echipă mai accesibilă doar dacă nu-l are pe teren pe Mohammed. În meciul de miercuri seara, sazdele au ratat suspect de mult de la 3 puncte (5 coşuri din 31 de aruncări) şi de la linia de fault (15 reuşite din 27 de tentative) şi nu au sărit prea convingător nici la recuperare (23 faţă de 32 ale Craiovei). Nici Craiova nu a jucat la turaţie maximă, menajându-şi unii jucători, însă s-a impus fără probleme, scor 75-62, pe sferturi: 20-18, 20-14, 18-15, 17-15. Mladen Pantic a reuşit pentru un double double, din 16 puncte şi 10 recuperări. Pentru SCMU Craiova au jucat: Pantic 16 puncte, Hargrove 11, Johnson 9, Micic 9, Burlacu 7, Popescu 7, Damian 5, Djurasovic 5, Bureau 4 şi Negoiţescu 2.

Meciurile din play-off vor fi: Steaua Eximbank Bucureşti – Dinamo Bucureşti, CS Municipal Oradea – Phoenix Galaţi, „U” BT Cluj – Atlassib Sibiu, SCMU Craiova – BC Mureş Tg. Mureş. Programul jocurilor este următorul: meciul 1–17 şi 18 aprilie, meciul 2–19 şi 20 aprilie, meciul 3–24 şi 25 aprilie, meciul 4–26 şi 27 aprilie, meciul 5–29 sau 30 aprilie. Primele echipe vor juca mai multe meciuri acasă. Energia Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş au retrogradat în liga secundă.