„Dezvoltare laborator C/D în domeniul modernizării şi construcţiei de locomotive electrice”

0
304

În urmă cu doi ani, societatea Softronic SRL din Craiova a lansat proiectul „Dezvoltare laborator C/D în domeniul modernizării şi construcţiei de locomotive electrice”, finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POSCCE), co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”; Axa II, Domeniul major 232 – „Competenţe prin Cercetare-Dezvoltare-Inovare”.

Astăzi, ora 11.00, echipa de implementare a proiectului va trage linie şi va declara oficial închis proiectul. Valoarea acestuia se ridică la 5.159.361 lei, din care finanţarea europeană a fost de peste 2.500.000 lei, iar co-finanţarea, 2.612.000 lei. Obiectivul general al proiectului constă în creşterea societăţii SC Softronic SRL, adică a beneficiarului direct, în ceea ce priveşte modernizarea şi dezvoltarea propriei capacităţi şi a infrastructurii în vederea creşterii nivelului de inovare şi competitivitate pe piaţă.

Se fabrica locomotive electrice Co-Co

Softronic Service asigură depanarea în timp scurt pe tot teritoriul României a echipamentelor sau locomotivelor reparate sau fabricate de societate. Mai asigură şi logistica de comunicare GSM cu toate locomotivele fabricate sau modernizate care circulă în România prin care diagnostichează deficienţele funcţionale în timp real. De la înfiinţare, Softronic a reuşit să ajungă de la fabricarea vitezografelor cu memorie nevolatilă la fabricarea locomotivelor electrice Co-Co. Aceste realizări au fost posibile datorită unei bune organizări a activităţii şi garanţiei unor lucrări de reparaţii şi modernizare a materialului rulant motor de foarte bună calitate şi la standarde şi cerinţe europene. Evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului reflectă aceste realizări ale societăţii.