Pak, şi ungurii au câştigat!

0
433

Universitatea Craiova a pierdut cu 1-0 amicalul cu maghiarii de la FC Pakşi, iar Zlatinski a ratat un penalty pe final

Într-un amical disputat duminică seara în Antalya, Universitatea Craiova a pierdut în faţa ocupantei locului 4 din prima ligă maghiară, FC Paksi. Unicul gol a fost marcat în minutul 44, de Janos Hahn, care a reluat de pe colţul scurt o centrare din dreapta. În minutul 88, bulgarul Hristo Zlatinski a ratat un penalty obţinut de Măzărache, bulgarul şutând previzibil, iar Molnar a reţinut. Cu zece minute înainte, Simon Măzărache a nimerit bara, singur cu portarul advers, într-o fază asemănătoare cu cea din finalul partidei cu FC Voluntari, ultima de acasă a Craiovei. Daniel Mogoşanu nu i-a putut folosi pe cei 3 jucători convocaţi la selecţionata divizionară, Ivan, Mateiu şi Vătăjelu, dar nici pe stoperii Popov şi Kay. În ultima jumătate de oră au fost operate câteva schimbări în echipa craioveană, după ce maghiarii au înlocuit toţi jucătorii de câmp, doar Molnar rămânând între buturi.

Despre meciul cu FC Paksi, antrenorul Victor Naicu a spus: „A fost un meci de luptă, de angajament. Stricat în mare măsură de arbitraj, care a favorizat jocul dur al ungurilor. Consider că repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, când am ratat prin Măzărache în situaţie de unu la unu cu portarul, apoi lovitura de la 11 metri. Acestea au fost cele mai mari şanse de gol. Ne bucură faptul că echipa a luptat până în ultimul minut, nu s-a mulţumit cu rezultatul de la pauză. Spiritul acesta de luptă ne dă încredere pentru sezonul ce stă să înceapă. În acest joc, am folosit întreg lotul de jucători, inclusiv cinci juniori din cadrul Centrului, pentru că trebuie să crească şi ei pe lângă jucătorii cu experienţă şi uşor-uşor să devină oameni de bază în echipa noastră“.

Oltenii vor mai disputa două meciuri amicale în Antalya, mâine, cu Slovan Bratislava şi pe 4 februarie, cu Sioni Bolnisi.

Universitatea Craiova – FC Paksi 0-1

A marcat: Hahn 44.

Universitatea Craiova: Straton (59 L. Popescu) – Achim (81 Ciocoteală), Iliev, Acka (82 Hreniuc), Izvoranu (62 R. Petre) – Băluţă (68 Burlacu), Zlatinski, Madson (60 Dumitraş), Bancu – Nuno Rocha, Hergheligiu (58 Măzărache). Antrenor: Daniel Mogoşanu.

FC Paksi: Molnár – Kulcsár, Bence, Gévay, Szabó – Papp – Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha – Hahn. Au intrat: Bagó, Asztalos, Rodenbücher, Báló, Kesztyűs, Kővári, Nagy, Szakály, Balazs, Bajner. Antrenor: Aurél Csertői.