Craiova – Sibiu, duel pentru locul 4 în Liga Naţională

0
229

Baschetbaliştii de la SCMU dispută un meci extrem de important astăzi, de la ora 18, în Sala Polivalentă

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova joacă astăzi, de la ora 18, în Sala Polivalentă, un meci foarte important pentru intrarea în play-off, contra celor de la Atlassib Sibiu. Alb-albaştrii ocupă locul 6, ultimul care asigură intrarea directă în play-off, în timp ce adversarii de astăzi se află pe poziţia a patra. Dacă vor reuşi să treacă de sibieni, elevii lui Oliver Popovic îi vor egala în clasament. Este o perioadă extrem de dificilă pentru baschetbaliştii din Bănie, care au întâlnit Oradea şi vor juca în timp de o săptămână cu Sibiul, Mureşul şi “U” BT Cluj, adică primele patru echipe din Liga Naţională. Antrenorul Oliver Popovic nu-şi propune însă un obiectiv pe un calup de meciuri, spunând că este foarte important ca jucătorii săi să se gândească doar la următorul joc.

“La începutul sezonului, obiectivul nostru era să intrăm în Top 8, iar acum avem şanse mari să pătrundem în primele 6 echipe la finalul sezonului regulat, ceea ce ne-ar permite calificarea directă în play-off. Meciul cu Sibiul este foarte important, echipa care va câştiga va avea şanse mai mari pentru Top 6. Ştim cum joacă ei, foarte rapid, au o tranziţie bună. Nu ne facem calcule pe ce loc vom termina sezonul regulat sau unde ne vom opri. Toată lumea îşi doreşte să ne luptăm pentru titlu, dar nu ne gândim mai departe de meciul următor, ne concentrăm doar pe partida cu Sibiul“ a spus Oliver Popovic.

 “Ne aşteptăm un meci extrem de greu, contra unei echipe redutabile, care a surprins în acest sezon câştigând atâtea meciuri. Am pierdut în tur pe terenul lor şi acum vrem revanşa. Este foarte important pentru noi aportul publicului, ne ajută foarte mult fanii şi ştim cât de mult îi afectează şi pe adversari atmosfera din Polivalentă. Că vin 2.000 de spectatori, cum se întâmplă de obicei, sau 4.000, aşa cum a fost cazul cu Dinamo, noi simţim căldura fanilor şi împreună putem face lucruri frumoase” a spus Bogdan Popescu.

“Avem şanse bune să câştigăm împotriva Sibiului. Cheia va fi defensiva, avem o medie mai mare de înălţime şi vrem să profităm de acest lucru” a declarat Radenko Pilcevic.

Dintre cei trei jucători sârbi care sunt indisponibili, Micic se va reface primul, el putând reveni în meciul de la Târgu Mureş, din acest week-end, chiar în sala în care a suferit accidentarea, în prima manşă a Cupei României. Milivoje Bozovic ar putea apărea şi el la partida cu “U” Cluj, în timp ce Bozo Djurasovic mai are de aşteptat, revenirea sa fiind exclusă în timpul sezonului regulat.