Profesorii vor primi gradaţie de merit, după rezultatele elevilor de la clasă

6
399

Se schimbă regulile de acordare a gradaţiei de merit din toamnă. Aceasta se va acorda cadrelor didactice cu rezultate bune la clase, vizibile la examenele naţionale, şi nu pe diplome, fără relevanţă. Gradaţia de merit reprezintă un spor de 25% din salariu care se acordă pe cinci ani. Potrivit ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu pentru a beneficia de aceste sume un dascăl trebuie să aplice din toamnă evaluarea elevilor, iar pe baza rezultatelor va trebui să definească un parcurs individualizat al fiecărui elev, al fiecărei clase. „Un profesor va trebui să predea altfel când ştie că merge la o clasă care este peste medie. Va trebui să se gândească de două ori atunci când predă derivate şi integrale. El va face o serie de exerciţii complexe într-o clasă care are un nivel ridicat sau cu un anumit grup de elevi şi va trebui să predea altfel într-o clasă în care nivelul este mai scăzut. Aici este important ca elevul să rămână cu o idee despre o derivată, să înţeleagă anumite fenomene, anumite lucruri care sunt utile. Acest tip de predare este un pas înainte”, a declarat ministrul Funeriu, pentru Mediafax. Aşadar, ministerul promite că rezultatele de la clase vor fi răsplătite şi financiar şi că nu vor mai exista plângeri ale dascălilor în care să se semnaleze faptul că gradaţia de merit a fost acordată echitabil.

 

6 COMENTARII

  1. Ce bine ar fi dacă ar ţine minunea asta mai mult de trei zile ! Ce bine ar fi să se renunţe la învăţământul “formal” (adică “de formă”) şi învăţământul “nonformal”(adică “nici măcar de formă”) Ce bine ar fi să se pună capăt anomaliei de a se obţine salarii de merit şi gradaţii de merit de educatori care nu-şi fac orele dar vin cu diplome pentru “participare de excepţie” la simpozioane din localităţi pe unde n-a călcat neam de neamul lor ! Ce bine ar fi să se ţină cont de rezultatele la clasă şi deloc de activităţile extracurriculare şi parteneriatele fără acoperire în practică , maldăre de diplome care nu ar trebui să aibe nici măcar valoarea hârtiei igienice dar pe baza cărora s-au obţinut de ani buni salarii de merit şi gradaţii de merit absolut fraudulos ! Problema este că educatorii s-au adaptat la “cerinţele” ministerului şi implicit ale inspectoratelor şcolare ! Reforma trebuie făcută “de sus” şi din acest punct de vedere salut iniţiativa ministerului ! Numai să ţină “minunea” mai mult de trei zile …

  2. In unele scoli din judetul nostru sunt promovati pe functii de conducere oameni care nu au ce cauta in sistemul educational din cauza incompetentei sau altor probleme bahice. Normal ca astfel de oameni crapa de invidie si ura prosteasca la adresa celor care cu adevarat sunt competenti si intradevar merita gradie de merit pentru ca stiu cum sa promoveze un invatamant formal, informal si nonformal, centrat pe elev. Cine ii impiedica pe invidiosi sa nu faca si ei acelasi lucru, sa participe si ei la simpozioane, sa-si publice lucrarile, daca au ce sa scrie in ele, sa-si faca cunoscuta munca si rezultatele obtinute, daca au ce se lauda? Cum o fi sa trimiti elevi la olimpiada si acestia sa ia nota 0? Acuza si denigreaza din cauza invidiei si urei prostesti pe cei capabili, pe cei ce aduc diplome muncite impreuna cu elevii indiferent de tipul concursului, caci toate presupun munca, implicare, daruire, initiaza si sustin diferite activitati cu elevii,scot carti care culmea se si vand, intr-un cuvant MUNCESC, sunt COMPETENTI, merita gradatia de merit, pentru ca nu stau, nu-i intereseaza si nu au timp sa urmareasca, sa barfeascaca, sa denigreze pe cei fara niciun rezultat profesional, pe incompetenti adica. Ce ii retine pe acestia sa nu obtina si ei rezultate si astfel sa se remarce? Pai, normal este mai usor sa denigrezi pe altii, sa barfesti pe la colturi la un pahar cu alcool, sa nu accepti realitatea a ceea ce esti de fapt,A defectelor pe care le ai si a calitatilor care-ti lipsesc, a lipsei de demnitate si onoare, a faptului ca ani in sir te-ai umilit, ai izbucnit in plans pe la diversi, cersind salariu de merit, dar pentru care merit? Desigur este foarte greu sa muncesti, este foarte greu sa obtii rezultate, presupune o munca titanica, de multe ori cazi pentru ca ai multe obstacole de trecut, dar te ridici mai puternic, uneori poate mai si gresesti, dar din greseli se invata…

  3. Pentru “anonim” : “Incompetentul” la care te referi este profesor din anul în care te-ai născut tu ! Dintre foştii lui elevi sunt mulţi cu studii superioare , oameni bine pregătiţi , de care este mândru (unii dintre ei chiar l-au depăşit în performanţă şi carieră). De ani buni “incompetentul” trimite la Craiova , la olimpiada -faza judeţeană pe cheltuiala lui , 1-2 elevi , ceea ce tu n-ai făcut niciodată . Elevii săi nu au obţinut nici măcar o menţiune în competiţie cu elevi de la cele mai bune şcoli şi licee din Craiova şi judeţ . Dar experienţa câştigată contează ! Anul acesta eleva cu “0 puncte”(cum zici tu) la olimpiadă a luat cea mai mare notă pe comună : 9,60 la disciplina sa ! Tu eşti o excepţie nefericită : dintre foştii săi elevi , nu ai nici-o competenţă exceptând copierea fără ruşine şi discernământ a unor materiale de pe didactic . ro şi falsificarea de diplome pe care le dai şi altor colege sau prietene . Supărarea ta că ai fost directoare numai trei săptămâni “de la culesul porumbului până la tăiatul cocenilor” , şi după doi ani ,îţi demonstrează caracterul şi paranoia avansată . Cartea pe care ai scos-o în mai puţin de 10 exemplare împreună cu “mentorul” tău spiritual (care şi-a pus semnătura pe aproape toate diplomele tale) şi pe care o vândusei în peste 3000 de exemplare de acum doi ani ) ar fi trebuit prin drepturile de autor te facă foarte bogată , ceea ce nu este cazul !. Eu am destule dovezi de diplome falsificate şi dacă merg la ISJ , sunt convins că nu vei mai fi supermetodistă . Păcat că ISJ îşi alege metodişti dintre carierişti tupeişti semianalfţi şi falsificatori ca tine , lăsând la o parte oameni de caracter , bine pregătiţi dar .. cu bun simţ !

  4. Imi cer scuze in numele ISJ ca nu au stiut sa aprecieze si sa numeasca cel putin ministru o persoana de caracter , cu bun simt si bine pregatita, cu tratate stiintifice publicate in atatea limbi straine, am uitat sa adaug care este si foarte bogata material si spiritual, nu este paranoica, este cinstita, care in viata ei n-a cerut si nu a dat mita, consuma numai apa,n-a omorat la viata ei o gaina, daramite sa agreseze o femeie dupa cum a declarat pe la Politie intr-o ancheta, este sinceritatea si inteligenta intruchipata,are numai calitati asa ca dumneata. Mare pacat! Sa nu stie sa aprecieze asa o persoana de valoare!
    Domnule, un sfat: pai daca singur zici,afirmi si recunosti anumitor persoane ca esti greu de cap si nu intelegi ce scrie, ce vrea sa se transmita intr-o amarate de nota telefonica, si le ceri sa-ti explice, ba sa mai ceri lamuriri si pe la sindicat sa-ti spuna ce vrea sa scrie in acea nota ca nu pricepi, ca ete, vorba se duce si asa se creaza confuzii despre o persoana cu asa o valoare ca a dumitale. Pai vezi domne ca ete asa aud si ,,experientele nefericite,, dintre fosti dumitale elevi si ete cum gandesc la adresa lu mata, o persoana care a dat cu subsemnatu pe la toate institutiile statului in calitate de parat pentru comportamentul model avut.

  5. Pentru “Dalivi”
    Apreciez “ironia fină” la adresa mea dar pentru că o soluţie corectă se dă după o cunoaştere aprofundată a datelor problemei , vă rog să mă contactaţi pentru o discuţie lămuritoare . Nu cred că m-am făcut înţeles bine ! Eu nu sunt metodist al ISJ şi nici nu am încercat vreodată să obţin această calitate . Am tot respectul pentru foarte mulţi metodişti pe care i-am cunosout şi în cei 11 ani cât am fost director , ceea ce nu mă împiedică să-i spun unei impostoare că este o ruşine pentru ISJ în noua sa calitate de care face prea mult caz . Referiror la partea a doua a comentariului dvs. aştept întâlnirea pe care sper s-o avemt mai curând . Până atunci vă acord … “prezumţia de nevinovăţie” .

Comments are closed.