Prima ediţie din 2016 a proiectului „Autorii sunt în sală”, derulat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, aduce în faţa publicului craiovean spectacolul „Revolta Evei Braun”, de Bogdan Cristian-Drăgan, care semnează şi regia. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 17.00, la Sala „Ion D. Sîrbu”, intrarea publicului fiind liberă. Din distribuţie fac parte Adrian Andone, Anca Dinu, Angel Rababoc, Raluca Păun, Eugen Titu, Geni Macsim, Gabriela Baciu, Valer Dellakeza, Iulia Colan, Cătălin Vieru, Petronela Zurba, Ştefan Cepoi, Dragoş Măceşanu şi studenţii Andrei Nedelea şi Robert Iovan.
Potrivit reprezentanţilor Naţionalului craiovean, spectacolul „Revolta Evei Braun” «este o farsă tragică, în care Napoleon Bonaparte are „şansa” să-l întâlnească pe Adolf Hitler, un bărbat plictisit şi aferat pentru care viitorul nu mai reprezintă un secret. Chiar şi ceea a ce a fost cunoscut în istorie drept atentatul la viaţa sa produs de contele von Stauffenberg este deja o scenetă ratată pentru Fuhrer, un om care nu-şi ascunde nerăbdarea şi superioritatea în timpul întâlnirii istorice cu împăratul Franţei. Surprizele propuse de dramaturg continuă, căci în piesă apar şi alte personaje istorice arhicunoscute, dacă nu ar fi decât să-i numim pe Anne Frank, Alfred Dreyffus sau pe faimosul Ursar de etnie romă!».
Bogdan-Cristian Drăgan (n. Bucureşti, 13 martie 1956) a absolvit iniţial Academia de Studii Economice Bucureşti, Secţia Relaţii Economice Internaţionale (1980), iar apoi Academia de Teatru şi Film Bucureşti – Regie film şi TV (clasa Dan Piţa şi Valeriu Moisescu, 1993). Are studii postuniversitare de scenaristică FEMIS (Franţa) şi este doctor în cinematografie şi media al U.N.A.T.C. Bucureşti cu o lucrare despre videoartă (2002). Este conferenţiar univ. dr. la catedra de Regie-film şi TV a U.N.A.T.C. Bucureşti şi profesor asociat la Departamentul de Teatru din Craiova, regizor artistic la TVR Craiova şi TVR 3.
A fost cercetător ştiinţific principal la Institutul de Economie Naţională şi la Departamentul de Reformă al Guvernului României. A publicat numeroase articole, a colaborat în reviste de specialitate. A susţinut conferinţe şi comunicări ştiinţifice la Dessau, Cairo, Paris pe teme de film, teatru şi videoartă. Bogdan-Cristian Drăgan este autor a peste 100 de scurt metraje şi filme pentru televiziune, dar şi de lungmetraje premiate în ţară şi în străinătate. La Teatrul Naţional din Craiova a montat piesele „Domnişoara Iulia” de August Strindberg, „Naşterea” de Constantin Voiculescu, „Ursul” şi „Cântecul lebedei” de A.P. Cehov, „Valsul hazardului” de Victor Haim
„Autorii sunt în sală” este un proiect care a debutat la Naţionalul craiovean la finalul anului 2013, fiind menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorinţa de a sensibiliza regizorii aflaţi în căutare de texte valoroase, precum şi de a atrage publicul către creaţia dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani. Până în prezent, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” au fost puse în scenă spectacole din dramaturgia unor autori precum Cornel Mihai Ungureanu, Daniel Bănulescu, Valentin Nicolau, Cornel Udrea, Gheorghe Truţă, Mircea M. Ionescu, Sergiu Vâlcu.