Au şutit marfa din TIR

0
369

Aproximativ 100 de romi din comuna Coţofenii din Faţă au reuşit, miercuri după-amiază, să „cureţe” un TIR de o bună parte din marfa pe care o transporta. Aceştia au profitat de faptul că autovehiculul se răsturnase în urma unui accident uşor şi, când au văzut că este vorba despre produse alimentare în principal, s-au strâns grămadă şi au furat tot ce au putut. Poliţiştilor Secţiei 1 Rurală Craiova, care fac cercetările în acest caz, le-a luat destul timp să-i stabilească pe cei implicaţi în furt, până ieri după-amiază reuşind să identifice vreo 20 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri dimineaţa, în jurul orei 6.00, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi despre faptul că pe DE 70 Craiova – Filiaşi, în localitatea Coţofenii din Faţă, a avut loc un accident de circulaţie uşor. La faţa locului a fost trimis un echipaj de siguranţă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova, care a constatat că Gheorghe Lişiţă, de 23 de ani, din Ploieşti, judeţul Prahova, în timp ce conducea un TIR încărcat cu produse perisabile, în mare parte fiind vorba despre alimente (fructe, legume, caşcaval, cârnaţi, salam, băuturi răcoritoare, etc.), a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul de colectare a apei pluviale de pe marginea drumului, pe partea dreaptă.

Până aici nimic special, doar un accident uşor de circulaţie, în urma căruia nimeni nu a fost rănit, motiv pentru care poliţiştii au şi plecat. Şoferul TIR-ului a rămas la locul incidentului, şi-a anunţat patronul despre cele petrecute şi a aşteptat să fie trimis un alt autovehicul, care să preia marfa. După-amiaza, după ora 18.00, a ajuns în zonă cel de-al doilea TIR. Pentru că era vorba de multă marfă, şoferul a chemat câţiva localnici să ajute. Numai că bietul om nici n-a ştiut în ce se bagă. Asta pentru că cei chemaţi în ajutor erau de etnie romă şi cum au văzut despre ce marfă e vorba au dat imediat “alarma”. Astfel, în zonă şi-au făcut apariţia câteva zeci de persoane, toate de etnie romă, care s-au aruncat asupra prăzii şi au reuşit să “cureţe” o bună parte din marfa aflată în TIR. Proprietarii TIR-ului susţin că, în mai puţin de 10 minute, romii au reuşit să descarce şi să fure din TIR două lăzi de produse congelate de câte o tonă fiecare.

“Au tăbărât pe camion să ia marfă. Am sunat pe 112 şi a fost trimis un echipaj cu un domn şi o doamnă. Ce să facă ei? I-au dat la o parte, i-au îmbrâncit…”, a spus Gheorghe Lişiţă, şoferul TIR-ului. Bineînţeles că nici unul dintre cei care au plecat încărcaţi cu diverse produse nu a recunoscut acest lucru, susţinând că doar au mutat marfa dintr-un camion în altul.

La un moment dat, după ce se sfârşise balamucul, la locul incidentului a ajuns şi comisarul Nicolae Smaranda, şeful nou înfiinţatei Secţii 1 de Poliţie Rurală, care a declarat că vor fi demarate cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt. “Autoutilitara era încărcată cu produse perisabile, iar în momentul permutării mărfurilor în alt autocamion sosit la faţa locului, conducătorul auto a solicitat sprijinul mai multor localnici. Aceştia au sustras mărfuri depreciate în urma accidentului. În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Se pare că până ieri după-amiază oamenii legii reuşiseră să identifice în jur de 20 dintre persoanele care participaseră la comiterea faptei, însă verificările continuă.