PSD Filiaşi: Femeile au primit flori de 8 martie

3
444

PSD Filiaşi a pus la cale o nouă acţiune menită să aducă un zâmbet pe buzele doamnelor şi domnişoarelor cu ocazia zilei de 8 martie. În semn de respect şi preţuire, aproximativ 100 de membrii, în frunte cu preşedintele organizaţiei Alin Golumbeanu, au ieşit, ieri, pe străzile oraşului pentru a oferi flori tuturor femeilor întâlnite.

„Puţini ştiu că ziua internaţională a femeii marchează, de fapt, o comemorare. În urmă cu 100 de ani, într-un incendiu dintr-o fabrică din New York, şi-au pierdut viaţa numeroase muncitoare. Angajatele fabricii americane de textile au declanşat un protest faţă de condiţiile de muncă, iar iniţiativa lor a fost punctul de plecare pentru fixarea datei de 8 martie ca fiind «Ziua Internaţională a Femeii». Gestul nostru e un simbol al preţuirii noastre, pe care de altfel, ar trebui să le arătăm în fiecare zi, dar astăzi, mai mult decât de obicei, pentru că e o zi specială. Fiecare femeie trebuie să înţeleagă că e importantă şi că prezenţa sa este apreciată de toţi cei din jur. Asta vrem noi să transmitem prin acţiunea de azi”, a afirmat Alin Golumbeanu. De la acest prim eveniment care a consacrat ziua de 8 martie, în anul 1910, la Internaţionala Socialistă din Copenhaga, s-a hotărât ca o zi pe an să fie consacrată sărbătoririi pe plan internaţional a femeii muncitoare, iar în anul 1977, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a decis ca această zi să fie 8 martie. Toate femeile sunt sărbătorite în a opta zi de  primăvară.

„E un gest frumos la care ne aşteptam, pentru că asta se întâmplă în fiecare an şi de întâi şi de opt martie. Le mulţumim şi apreciem atenţia şi efortul lor”, a spus Mariana Rada, după ce a fost întâmpinată cu flori pe stradă.

3 COMENTARII

  1. Tot timpul este pomenit numele domnului Alin Golumbeanu.Daca domnul Alin Golumbeanu este o persoana asa importanta pentru orasul Filiasi dar mai ales pentru PSD Filiaşi,doresc sa raspunda la doua intrebari. 1.Ce stie dansul despre concesiunile din orasul Filiasi ? 2.Cine sunt beneficiarii acestor concesiuni ?

  2. 1.Din anul 2007 nu au fost facute concesiuni prin Consiliul Local Filiasi.
    2.Cele mai vechi de 2007 se pot afla de la primarie(biroul d-lui Simbrian)

Comments are closed.