Primarul Craiovei, la Forumul „Unity in Diversity”

0
377

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, participă, în aceste zile, la Florența, în Italia, la Forumul „Unity in Diversity”, care reunește 80 de primari din 60 de țări, laureați ai premiului Nobel, jurnaliști, oameni de cultură, știință sau din finanțe.

Evenimentul este promovat de primarul Florenței, Dario Nardella, pentru a marca 60 de ani de la Conferința din 1955 care a fost primul exemplu de forum local, în plin război rece.

Anul acesta, dezbaterile se axează pe teme ca educația, cultura, dar și gestionarea unor crize precum cea a refugiaților, migrația, extremismul religios, terorismul sau protejarea patrimoniului umanității din orașe cucerite de Statul Islamic. „Se urmărește o strategie comună de acțiune în fața principalelor pericole pentru umanitate, într-o perioadă în care ne confruntăm cu migrații transnaționale și tensiuni puternice, iar orașele se află în prima linie de gestionare a urgențelor derivate din conflicte. Craiova se află pe o posibilă rută a refugiaților musulmani în drumul lor către țări din UE și experiența altor orașe care s-au confruntat cu această problemă e utilă. Desigur că nu ne dorim să fie nevoie să gestionăm o astfel de criză, dar e bine să fim pregătiți”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.