Festival internaţional de folclor organizat de ceferiştii craioveni

0
328

Asociaţia de Folclor a Feroviarilor din România, împreună cu Uniunea Asociaţiilor Artistice Intelectuale a Feroviarilor din România organizează Festivalul Internaţional de Folclor Craiova 2011 – România. La eveniment – cuprins în calendarul Federaţiei Internaţionale a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor – vor participa artişti din ţară, dar şi invitaţi din Belgia, Germania şi Ungaria.

După cum a precizat coregraful Iulian Popa, director al Ansamblului „Doina Jiului” – CFR Craiova, festivalul va debuta mâine, 12 august, ora 18.00, cu o paradă a portului popular pe traseul Minerva – Prefectura Dolj şi va continua, de la ora 19.00, cu un spectacol festiv prezentat pe scena Filarmonicii „Oltenia”. Sâmbătă, 13 august, se va desfăşura o altă paradă, pe traseul Universitate – Teatrul Naţional „Marin Sorescu” – Primărie – Prefectura Dolj, iar de la ora 19.00 aceeaşi sală a Filarmonicii craiovene va găzdui spectacolul de gală al Festivalului.

„În partea a doua a spectacolelor, iubitorii de folclor se vor putea bucura de recitaluri ale unor îndrăgiţi solişti de muzică populară, precum Marcela Nanu, Rodica Gigea, Anca Mărginean şi Simona Crisbăşanu”, a adăugat Iulian Popa, cel care semnează regia şi coregrafia celor două reprezentaţii.