Simona Halep merge în optimile de finală la US Open! A învins-o în două seturi pe Shelby Rogers

0
327

De o oră și 7 minute a avut nevoie Simona Halep pentru a trece de Shelby Rogers (SUA, locul 154 WTA), pe care a învins-o în două seturi, scor 6-2, 6-3.

Numărul 2 mondial s-a calificat în optimile de finală, acolo unde va juca împotriva învingătoarei dintre Sabine Lisicki (Germania, locul 24 WTA) și Barbora Strycova (Cehia, locul 42 WTA).

Simona Halep – care va împlini 24 de ani pe 27 septembrie – a avut un joc solid în fața unei adversare cu lovituri foarte puternice de pe loc. După un start echilibrat, a preluat conducerea în al cincilea game și și-a adjudecat primul set la 2, profitând de mai multe greșeli neforțate ale jucătoarei venite din calificări, care până sâmbătă avea 5 victorii la rând în acest turneu.

Cu un serviciu bun și foarte concentrată, sportiva din România a continuat evoluția excelentă și în setul al doilea. Abia în penultimul game al meciului a cedat pe propriul serviciu, când americanca a fructificat prima sa minge de break, după mai bine de o oră de joc. Simona a câștigat cu 6-3 în setul al doilea și merge în optimile de finală, performanță pentru care și-a asigurat 240 de puncte WTAși un cec în valoare de 213.575 de dolari.