Au cântat doar oamenii “Regelui”

0
276

Viitorul lui Hagi a plecat cu toate punctele de pe “Extensiv”, după două erori grave, ambele în avându-l în prim-plan pe Izvoranu.

Victoria cu Chiajna de sâmbătă, prima a campionatului, n-a produs revirimentul aşteptat, Universitatea Craiova pierzând aseară, pe “Extensiv”, scor 1-2, în faţa celor de la Viitorul.

Constănţenii au deschis scorul la prima oportunitate a partidei (min. 11). Izvoranu, soluţia de avarie în lipsa accidentaţilor Popov şi Kay, a pierdut uşor un duel cu Florin Tănase, iar lui Vătăjelu nu i-a mai rămas decât să faulteze în suprafaţa de pedeapsă. Acelaşi Tănase a transormat penalty-ul, trimiţându-l în colţul opus pe Bălgrădean.

Ştiinţa a răspuns în minutul 19, când Ivan i-a aşezat o minge lui Băluţă, al cărui şut din afara careului mare a trecut pe lângă poartă. Şapte minute mai târziu, acelaşi Băluţă a trimis o centrare înşelătoare de pe dreapta, care se putea transforma într-un gol de zile mari. Portarul Rîmniceanu a fost atent şi a respins mingea din drumul către vinclu.

La poarta cealaltă, Aganovic (36) a luat pe cont propriu o fază pe partea stângă, a pătruns în centru şi a şutat puternic cu dreptul, poarta lui Bălgrădean. Croatul nu avea însă să mai greşească ţinta în minutul 42. Acelaşi Izvoranu a pierdut o minge în colţul terenului, Ianis Zicu i-a pasat lui Achim, care l-a eliminat facil din joc pe Zlatinski, iar centrarea acestuia a fost reluată în plasă de Aganovic.

Universitatea a  început slab şi partea secundă. Tănase (49) s-a mai distrat o dată cu Izvoranu şi doar intervenţia lui Bălgrădean a făcut ca scorul să nu ia proporţii. Hodorogea a trecut şi el pe lângă 3-0, reluând “moale”, cu capul, dintr-o poziţie excelentă.

A urmat o perioadă în care Craiova s-a apărat mai bine, dar ocazii cu adevărat importante tot nu şi-a creat.

Golul a venit în minutul 84, dintr-un penalty acordat uşor după un duel între Ivan şi Rîmniceanu. A transformat Vătăjelu, dar mai mult nu s-a putut, jocul încheindu-se în huiduielile fanilor craioveni, care au solicitat demisia cuplului Cârţu – Săndoi. În cealaltă tabără, fericire maximă! Oamenii “Regelui” Hagi doar deveniseră noii lideri ai Ligii I.

Următoarea etapă, sâmbătă (18:30), CS U se va deplasa pe Bega, pentru disputa cu ACS Poli Timişoara.

Universitatea Craiova – FC Viitorul 1-2

Stadion: “Extensiv”, spectatori: 2.000.

Au marcat: Vătăjelu 84 pen. / Fl. Tănase 11 pen., Aganovic 42.

Universitatea: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Băluţă (Herghelegiu 66), Mateiu, Zlatinski (Bancu 72), Ivan – Nuno Rocha, Bawab (Ferfelea 46). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve neutilizate:  Straton –Târnăcop, Madson, Achim.

Viitorul: Rîmniceanu – Ciupe, Mitrea, Hodorogea, Cr. Ganea (Mitache 80) – I. Filip, Nedelcu, Achim (Chiţu 66) – Hagi jr. (R. Marin 59), Fl. Tănse, Aganovic. Antrenor. Gheorghe Hagi. Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Gavra, Nicoliţă, Benzar.

Caronaşe galbene: Vătăjelu 10, Izvoranu 45+2, Băluţă 61 / Cr. Ganea 23, Aganovic 68.

Arbitri: George Rădulescu, Valentin Avram, Iulian Radu (toţi din Bucureşti).