Înscrieri până astăzi. / S-a lansat cea de-a treia editie a programului de finantare “Fondul pentru fapte bune”

0
303

Fundatia Vodafone România a lansat cea de-a treia ediţie a programului de finanţare “Fondul pentru fapte bune”, în valoare totală de 350.000 euro.

“Fondul pentru fapte bune” este un program de finantare de tipul “cerere de propuneri” si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) care doresc sa deruleze proiecte din domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, proiecte care asigura acces la educatie, servicii medicale si servicii sociale pentru copii, tineri si batrani defavorizati social, economic sau fizic. Fiecare proiect poate beneficia de finantare in valoare de pana la 70.000 de Euro.Lansăm cea de-a treia rundă de finanţare pentru proiecte noi, destinată organizaţiilor neguvernamentale care pot beneficia pentru prima oară de finanţarea Fundaţiei Vodafone România. Ne aşteptăm să primim şi în acest an propuneri de proiecte interesante, cu impact în comunitate. În cei doi ani, de când am lansat “Fondul pentru Fapte Bune”, am implementat 19 proiecte în oraşe din întreaga ţară precum şi în comunitatile rurale din unele judeţe”, a declarat Angela  Galeta,  Director,  Fundaţia Vodafone România.

Originalitatea, relevanţa şi alocarea eficientă a resurselor umane

La aceasta rundă de finanţare pot avea acces toate organizaţiile neguvernamentale înregistrate legal în România.  Înscrierea aplicaţiilor se face online, pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/. Tot pe această pagină sunt disponibile informaţiile privind procesul de înscriere, regulamentul, criteriile de selecţie, formularul de înscriere, precum şi calendarul rundei de finanţare.  Proiectele eligibile pot acoperi zone diverse, cum ar fi, de exemplu: creşterea calitatii serviciilor medicale într-o instituţie medicală, îmbunăţirea accesului la educaţie şi servicii publice de asistenţă medicală pentru categoriile defavorizate, creşterea calităţii procesului de învăţământ, prevenirea abandonului scolar şi familal, sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate. Evaluarea proiectelor propuse spre finanţare va fi făcută de o echipă formată din membri ai Consiliului de Administraţie, membri ai Fundaţiei Vodafone România şi consultanţi externi. Printre criteriile de selecţie se numără concordanţa cu misiunea Fundaţiei Vodafone România şi cu domeniile eligibile pentru această rundă de finanţare (educaţie, sănătate, servicii sociale), originalitatea, relevanţa, alocarea eficientă a resurselor umane şi financiare, planificarea eficientă a activităţilor, sustenabilitatea sau impactul proiectului.

Înscrierea se face până mâine

Vor avea prioritate proiectele care folosesc tehnologia şi aplicaţiile mobile pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfăşoară pe o arie geografică extinsă şi cele cu un număr mare de potenţiali beneficiari. Pentru a veni în ajutorul ONG-urilor în ceea ce priveşte aplicarea la astfel de programe, Fundaţia Vodafone România organizează o întâlnire cu organizaţiile care doresc să aplice la runda de finanţare “Fondul pentru fapte bune”, ediţia 2015. Scopul întâlnirii este de a facilita dialogul dintre Fundaţia Vodafone România şi ONG-urile care doresc să obţină finanţare în cadrul rundei anuntate. Printre subiectele care se vor discuta se numara si criteriile de eligibilitate, domeniile de finanţare, precum şi asteptările pe care le au finanţatorii din partea aplicanţilor. Înscrierea se face prin trimiterea unui e-mail la adresa Fundatia.Vodafone_ro@vodafone.com, până astăzi, 7 august. Mai multe detalii puteti gasi pe www.vodafone.grantwizard.ro.

***

Fundatia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere.

***

Calendarul rundei de finantare este urmatorul:

  • 3 – 28 august 2015: înscrierea online a proiectelor;
  • 31 august – 11 septembrie 2015: evaluarea proiectelor înscrise în concurs;
  • 14 – 25 septembrie 2015: anunţarea publică a rezultatelor.

***

Fundaţia Vodafone România a lansat “Fondul pentru fapte bune” în anul 2013, pentru a marca aniversarea a 15 ani de activitate şi din dorinţa de a oferi sprijin şi altor organizaţii decât celor susţinute în mod tradiţional. Lista proiectelor susţinute în 2013 şi 2014 prin acest program este disponibilă pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/.