Presiunea primei victorii, pe umerii alb-albaştrilor

0
260

Cu doar un punct după două etape, Universitatea Craiova nu mai are voie să facă paşi greşiţi dacă vrea să intre în sextetul fruntaş

Startul Ştiinţei în noul sezon fu poticnit. Fără gol în două etape şi cu doar un punct, alb-albaştrii şi-au autocreat un handicap care trebuie ajustat cât mai curând. “Campionatul e lung, mai e timp până în vara viitoare, nu-mi fac probleme că nu vom recupera aceste puncte” spunea Felix Grigore. Şi totuşi, campionatul nu e deloc lung, el se încheie practic anul acesta, doar 2 meciuri rămânând pentru 2016. Contează practic doar această primă parte, în care îţi poţi salva sezonul, fiindcă după ultimele 10 meciuri nu mai poţi coborî sub locul 6 indiferent de rezultate, ai un bonus financiar semnificativ provenit din drepturile TV şi îţi ţii fanii în priză pentru ultima parte a stagiunii, altfel e greu de crezut că se mai înghesuie cineva să vadă cum te chinui în play-off cu Voluntari, Chiajna şi ACS Poli. Craiova a irosit deja două oportunităţi importante să agonisească pentru play-off: Botoşaniul ne-a smuls un punct cinstit, deşi făcuse în Bănie practic o escală între jocurile de la Tbilisi şi Varşovia, iar Dinamo e greu de crezut că va mai bate pe cineva cu echipa pe care o posedă în acest moment. Partea bună este că s-au înregistrat multe egaluri în primele etape, iar singura victorioasă în prima rundă, Pandurii, a pierdut în etapa a doua şi astfel nicio echipă nu are maximum de puncte.

Şumudică: “Cu un joc bun la Craiova, lumea va uita ce s-a întâmplat cu Mureşul”

De acum încolo însă, fiecare meci contează enorm şi nici egalurile nu ne ajută prea mult, în special cele cu contracandidatele la play-off, chiar dacă nu mai contează acolo punctele directe, ca în sezonul din Liga a II-a. Astra vine duminică în Bănie în postura Botoşaniului, între meciul cu scoţienii de la Inverness, programat aseară, şi cel cu West Ham, dacă se vor fi respectat calculele hârtiei în Europa League. În plus, trupa lui Şumudică a avut un start chiar mai prost decât al Craiovei, cu un egal şi un eşec, ambele pe teren propriu, înfrângerea contra Mureşului fiind una drastică. La fel ca Dinamo, care a improvizat în ofensivă cu Rotariu, Astra nu are la dispoziţie niciun atacant autentic şi trăieşte doar prin execuţiile lui Budescu, folosit, de nevoie, vârf împins. Alibec n-a fost disponibil şi oricum şi el şi De Amorim sunt mai mult cu gândul la Steaua, Teixeira încă nu şi-a intrat în ritm, iar în centrul apărării Găman şi Geraldo s-au accidentat. Şumudică apelat astfel intens la colonia adusă de la Chiajna şi chiar în aceste condiţii Astra este catalogată drept singura rivală a Stelei la titlu. Şumudică vede meciul din Bănie ca o şansă mare pentru revenirea echipei, ca moral şi poziţie în clasament. “Eu sunt plătit să scot corabia. Meciul cu Târgu Mureș a fost cel mai slab în care am activat ca antrenor. Când s-a terminat partida mi-a fost rușine. Avem șansa să ștergem această impresie. Cu un joc bun și o calificare, apoi cu un joc bun la Craiova, lumea va uita ce s-a întâmplat cu Mureşul” spune antrenorul după primul său eşec din cel de-al doilea mandat pe banca Astrei. Pe de altă parte, Craiova şi-a recuperat majoritatea jucătorilor indisponibili, doar Madson mai având nevoie de răgaz pentru o revenire după operaţia de menisc, iar unica pierdere importantă dintre sezoane, cea a lui Brandan, ar trebui să fie acoperită de transferul lui Zlatinski.