Săndoi: „Ne dezavantajează programul la început se sezon”

0
312

Antrenorul Universităţii consideră că startul campionatului este unul dificil, deoarece adversarii vor avea un plus de formă sportivă

La fel ca şi Sorin Cârţu, Emil Săndoi nu se arată foarte încântat de programul Universităţii Craiova la începutul noului campionat, dar spune că se aştepta la un ţintar dificil, deoarece alb-albaştrii n-au prea avut parte de-a lungul timpului de trageri la sorţi favorabile. Săndoi remarcă faptul că dacă în locul meciului cu Dinamo era programat un alt derby, cel cu Steaua, Ştiinţa ar fi întâlnit în primele patru etape toate reprezentantele României în cupele europene. „Este un program greu, în primele etape avem parte de reprezentantele noastre în cupele europene și a patra echipă este Dinamo. Ca să fie tacâmul complet ar fi trebuit să fie Steaua în locul lui Dinamo și-atunci jucam cu toate reprezentantele noastre în Europa. Este dificil, dar să știți că Universitatea Craiova nu a fost niciodată o norocoasă la aceste trageri la sorți, nici la program de campionat, nici în cupele europene” spune antrenorul Craiovei. Acesta nu consideră un atu pentru alb-albaştri faptul că întâlnesc echipele care evoluează în Europa League, deoarece programul încărcat al acestora le permite să-şi inre în formă mai repede faţă de alte echipe. „Nu e un avantaj, Botoșaniul, spre exemplu, va juca două meciuri oficiale înaintea partidei cu noi, în vreme ce pentru Universitatea va fi primul joc oficial. Și, în debutul unei competiții, în primele etape, echipele nu știu pe unde se găsesc, deci e o perioadă de tatonare. Din punctul acesta de vedere consider că este tot un dezavantaj. Vom trimite un antrenor, poate chiar unul dintre noi va merge să vadă odată la lucru echipele pe care le întâlnim în debutul campionatului. Dar până la urmă ne interesează modul în care ne pregătim noi, rezultatele pe care le obținem în jocurile amicale pentru ca în prima etapă să fim la capacitate maximă” declară Săndoi. Totuşi, tehnicianul speră ca echipa să repete seria fără înfrângere din sezonul precedent: „Ne-am dori acest lucru, să nu pierdem pentru o perioadă. Am demonstrat că se poate în campionatul trecut. Ne-am bucura să repetăm seria din sezonul trecut”.

Săndoi visează la Sânmărtean

Deşi managerul general Felix Grigore a anunţat că gruparea din Bănie nu va mai efectua alte transferuri, Emil Săndoi speră în aducerea mijlocaşului Lucian Sânmărtean, care să aducă un mare plus în linia mediană a echipei. „Este un jucător excelent, de clasă şi sper că avem puterea de a-l aduce la Craiova” a declarat Emil Săndoi. Sânmărtean a evoluat sub conducerea lui Piţurcă la Al Ittihad, dar şi-a încheiat contractul acolo.

În privinţa derby-ului din etapa a doua, din Ştefan cel Mare, Emil Săndoi crede că Dinamo s-a întărit în principal prin aducerea lui Dinu „Vamă” în fruntea clubului şi a lui Mircea Rednic pe banca tehnică, însă rămâne încrezător că Universitatea poate învinge în „Groapă” după două decenii. „E un joc al marilor orgolii contra lui Dinamo, o echipă care-și propune performanțe, le-a și obținut cu ceva ani în urmă. Sunt într-o perioadă de reconstrucție, dar trebuie să avem în vedere că acolo e unul dintre cei mai buni conducători din România și un antrenor care are performanțe notabile în palmares și bineînțeles că vor vrea să facă o figură frumoasă în acest campionat. Noi cu Dinamo n-am pierdut nici în campionatul trecut – 1-1 la București, 0-0 acasă, sper ca în acest sezon să batem Dinamo” a afirmat antrenorul alb-albaştrilor.